April 23, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

DoTA 2-professionals wegen mee in het uitkoopbedrag van Xtreme Gaming voor Ame

  • February 29, 2024
  • 4 min read
DoTA 2-professionals wegen mee in het uitkoopbedrag van Xtreme Gaming voor Ame

Net als bij traditionele sporten gaat het bij DoTA 2 Esports soms om uitkoopcontracten of transferkosten. Maar dit gebeurt alleen voor echt ervaren spelers.

Wang “Ame” Chunyu is zo’n speler in de DoTA 2-scene. Hij is een van de weinige Chinese professionele spelers wiens capaciteiten hem een contractafkoopsom opleverden.

Speculatie over de afkoopwaarde van Ame’s contract

Iedereen begon te praten over hoeveel Ame’s contractafkoop zou kunnen kosten nadat ze hadden gepraat over Team OG dat mogelijk een miljoen dollar zou betalen om Matthew “Ari” Walker uit te kopen. Deze chat werd nog spannender toen DoTA 2-professionals Lu “Somnus” Yao en Yang “Chalice” Shenyi erover ter sprake brachten tijdens een livestream.

Velen geloven dat het bijna $ 500.000 zou kunnen zijn. Deze lezing vertelt ons over Ame’s waarde als professionele topspeler en geeft ons een kijkje in de hevige concurrentie binnen de Chinese gamescene.

Daling in de Chinese DoTA 2-scene en toekomstige uitdagingen

Tijdens hun gesprek merkten Somnus en Chalice de afgelopen jaren een afname op van de buy-outtrends in de Chinese DoTA 2-scene. Chalice suggereerde dat deze trend mogelijk te wijten zou kunnen zijn aan een achteruitgang in de competitiescene in China, vooral in vergelijking met hun hoogtepunt van 2016 tot 2019 tijdens de internationale kampioenschappen.

Velen hebben gemerkt dat er een afname is in de ondersteuning van opkomend talent via interne toernooien en klassementen. Het heeft geleid tot minder steun voor jongere, opkomende spelers. Als gevolg daarvan hebben ze te kampen gehad met financiële problemen en zijn er gevallen van matchfixing aan het licht gekomen. Beide problemen veroorzaken echte problemen voor de reputatie van de Chinese DoTA 2-scene.

Chalice wees erop dat de combinatie van PerfectWorld en Valve’s slechte reactie op aanhoudende problemen een rol speelde bij het inkrimpen van de Chinese DoTA 2-scene. Vervolgens beëindigde Valve in 2024 het DoTA Pro Circuit (DPC) en liet het aan onafhankelijke organisatoren over om het competitieve toneel weer op te bouwen.

Spraakmakende uitkoopgeschiedenis

De discussie ging ook over andere grote DoTA 2-buyouts, waarbij werd benadrukt dat Ame niet de enige professionele speler is met een hoge buy-outwaarde.

De eigenaar van Team Aurora onthulde bijvoorbeeld ooit dat hij om $ 1 miljoen vroeg toen een grote organisatie Nuengnara “23” Teeramahanon wilde uitkopen op de BetBoom Dacha Dubai 2024. Een paar jaar eerder vond de aankoop van $ 75.000 van de Russische ster Roman “RAMZES666” plaats. Kushnarev van Evil Geniuses kreeg veel aandacht.

Ame’s competitieve rendement

Op 11 december kondigde de Chinese organisatie XG op hun officiële Weibo-pagina aan dat ze Ame van LGD hadden overgenomen. XG had niets dan lovende woorden voor hun nieuwe carry-speler.

Ame stond in zijn carrière twee keer op het punt om de Aegis of the Immortal te claimen toen hij bij LGD Gaming was. Het eerste voorbeeld vond plaats op The International 2018, toen PSG.LGD ternauwernood het DoTA 2-wereldkampioenschap miste en een spannende 3-2 nederlaag leed tegen de Europese ploeg OG.

De tweede keer vond het plaats tijdens The International 2022. De Chinese ploeg overwoog een reverse sweep uit te voeren om TI10 te veroveren. CIS-team Team Spirit kwam echter als overwinnaar uit de bus in de vijfde en laatste wedstrijd en sloot de reeks af met een 3-2 nederlaag voor PSG.LGD.

Na een jaar vrij te hebben gehad bij LGD Gaming, was Ame’s terugkeer naar het competitieve DoTA 2 in het XG-team een van de meest langverwachte evenementen van 2024. Ame en voormalig teamgenoot Zhao “XinQ” Zixing schitterden echter niet zoals verwacht in de BetBoom Dacha De groepsfase van Dubai 2024, met een beslist gemiddelde prestatie.

Ame’s terugkeer naar competitief spel, ook al behaalde zijn team slechts de 7-8e plek na verlies tegen Team Falcons en Team Liquid, toonde zijn indrukwekkende vaardigheden en de hoge verwachtingen die mensen hadden voor zijn prestaties.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *