July 20, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

DoTA 2-spelers dringen bij Valve aan op grote aanpassing prijzenpot TI 2024

  • March 11, 2024
  • 4 min read
DoTA 2-spelers dringen bij Valve aan op grote aanpassing prijzenpot TI 2024

DoTA 2-fans vragen Valve om ofwel opnieuw een battle pass met cosmetische voordelen in te voeren voor The International of om ze rechtstreeks te laten bijdragen aan de prijzenpot van het toernooi. Ze vragen hierom, ook al waren vergelijkbare opties beschikbaar in het toptoernooi van vorig jaar.

Onlangs uitte een DoTA 2-fan zijn frustratie op een subreddit van 9 maart over de teleurstellende prijzenpot van vorig jaar. De gebruiker was ongelukkig met het feit dat Valve, de ontwikkelaar van de game, 75 procent van de opbrengst van het 2023 Compendium in zijn zak had gestoken.

Net als veel anderen hadden ze het gevoel dat ze niet waar voor hun geld kregen. De gebruiker hoopte dat Valve het roer voor het toernooi van dit jaar zou omgooien.

Fans geven de voorkeur aan cosmetica boven directe prijsondersteuning

Fans hebben voorgesteld om hen toe te staan het toernooi direct te steunen door bij te dragen aan de prijzenpot. Uit het Compendium van vorig jaar werd echter duidelijk dat slechts één soort toevoeging prijzenpotten kan genereren zoals in het verleden – cosmetica.

Een fan zei: “Battlepassen en oude Compendiums waren succesvol vanwege de cosmetische items, niet omdat de gemiddelde speler geïnteresseerd is in de professionele scène.”

Fans waren meer geïnteresseerd in de gevechtspassen voor Nemistice en Aghanim’s Labyrinth. Deze passen financierden geen TI prijzenpot, maar verkochten nog steeds meer dan 2023’s Compendium, dat opnieuw was ontworpen om The International te eren en alleen een paar in-game cosmetische extra’s bood.

Uit gegevens van STRATZ blijkt dat het Compendium iets meer dan 500.000 kopers had – een aanzienlijk kleiner publiek dan de gevechtspassen Agh’s Labyrinth en Nemistice konden bekoren. Wat maakte deze gevechtspassen anders? Ze hadden verleidelijke aanbiedingen zoals onsterfelijke voorwerpen, schatten en Arcana-skins.

Veel fans waren vrij duidelijk over hun standpunt. Ze waren vooral geïnteresseerd in de professionele gamescene vanwege de cosmetische beloningen die beschikbaar waren tijdens het seizoen van The International.

Eén zo’n fan gaf aan dat zijn primaire wens de ‘hoeden’ waren – een populair cosmetisch item. Interessant genoeg hebben ze het laatste Compendium niet gekocht en beweerden ze dat ze dat ook niet zouden doen als het hele geld naar de International zou gaan. Ze vonden het een slechte deal voor de mogelijke beloningen.

Veel fans roepen op tot de comeback van door derden georganiseerde ‘open’ circuits, zoals de Riyadh Masters, om de afgenomen prijzenpot van The International (TI) te compenseren. Alleen al het EPT-circuit en BetBoom Dacha hebben meer dan $ 5 miljoen toegezegd, en dan hebben we het nog niet eens over de prijzenpot van $ 15 miljoen van de Riyadh Masters in Saoedi-Arabië van vorig jaar of de onlangs aangekondigde PGL-serie.

De Internationale 2024

The International, het hoogtepunt van DoTA 2-competities, is meer dan alleen een toernooi. Het is een feestelijke viering van het geliefde spel en draait net zoveel om de fan-community als om de professionele spelers die strijden om de Aegis of Champions-trofee.

De 2024 International wordt gehouden in de Royal Arena Denmark in Kopenhagen. Dit is de eerste keer sinds 2021 dat TI terugkeert naar Europa na een besloten evenement in Boekarest, Roemenië.

De COVID-19 pandemie verhinderde fans om TI 2021 persoonlijk bij te wonen. Het maakt het evenement van 2024 extra spannend omdat het het eerste evenement met live toeschouwers in Europa wordt sinds de start van het toernooi in Keulen, Duitsland, in 2011.

De Royal Arena heeft een capaciteit van 16.000 toeschouwers en heeft al vele esports-toernooien georganiseerd, waaronder talrijke BLAST Counter-Strike evenementen en de PGL Copenhagen Major van dit jaar.

Anticipatie bouwt zich op voor aftrap in september

Volgens een blogbericht van Valve op 8 maart zal TI 2024 in september 2024 van start gaan. Hoewel de exacte data nog niet bekend zijn gemaakt, vindt het DoTA 2-evenement in het verleden meestal plaats in oktober.

De kans is dus groot dat de TI 2024 eind september begint en in oktober eindigt. We moeten echter wachten tot Valve de data bevestigt.

Teams hebben nog maar zes maanden tot het hoofdevenement. Nu de DPC voorbij is, is het net als vroeger bij TI aan Valve om te beslissen wie er wordt uitgenodigd. Valve verzekert dat er nog veel DoTA gespeeld moet worden voordat de uitnodigingen worden verstuurd, wat betekent dat teams nog steeds een kans hebben om hun plaats in TI veilig te stellen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *