July 19, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Dota 2’s Crownfall Act 3 releasedatum verschoven naar 9 juli

  • July 2, 2024
  • 3 min read
Dota 2’s Crownfall Act 3 releasedatum verschoven naar 9 juli

Valve, de ontwikkelaar van de populaire MOBA-game Dota 2, is opnieuw het slachtoffer geworden van zijn beruchte “Valve Time” nu de langverwachte Act 3 van de Crownfall-update vertraging oploopt. De nieuwe content update zou oorspronkelijk eind juni uitkomen, maar wordt nu verwacht op 9 juli, een datum die samenvalt met de 11e verjaardag van de game sinds de lancering uit bèta in 2013.

De vertraging werd voor het eerst opgemerkt door spelers toen Patch 7.36c het spel op 25 juni bereikte, waarbij het Dota 2-menu werd bijgewerkt met een nieuwe releasedatum voor Crownfall’s The Frosts of Icewrack – “39 juni”. Hoewel deze datum op geen enkele kalender staat, is het een humoristische knipoog naar Valve’s neiging om releasedata te verschuiven, een fenomeen dat bekend staat als “Valve Time” binnen de gamegemeenschap.

Dit is niet de eerste keer dat Valve de draak steekt met hun eigen vertragingen. In 2016, toen de Battle Cup-functie de geplande lancering in juni miste en uiteindelijk halverwege juli arriveerde, dateerde Valve de blogpost waarin de release werd aangekondigd als “45 juni”.

Binnen de Dota 2-community wordt veel gespeculeerd over de reden achter de vertraging. Sommigen denken dat Valve de release opzettelijk heeft verschoven om samen te vallen met de verjaardag van het spel op 9 juli. Anderen denken dat deze datum ook de release kan markeren van de geplaagde held, Ringmaster, die bijna een jaar geleden voor het eerst werd genoemd.

Wat de reden ook is, spelers hebben nu een extra week om hun Crownfall Deserts of Druud overworld map te voltooien voordat The Frosts of Icewrack arriveert. Gezien de staat van dienst van Valve is het echter altijd mogelijk dat “Valve Time” weer toeslaat, wat leidt tot een verdere vertraging.

De Dota 2-community wacht vol spanning op Act 3 en kan alleen maar hopen dat Valve zijn belofte deze keer nakomt, zodat het wachten op de spannende nieuwe content van Crownfall de moeite waard is.

Bekijk ook ons artikel over de teams die meedoen aan TI 13 in de beschrijving


Kroonval

Crownfall is een doorlopend story event in Dota 2 dat draait om de lore en geschiedenis van Skywrath Mage en Vengeful Spirit. Het evenement is verdeeld in meerdere aktes, waarvan Act 1 getiteld “The Markets of Midgate” al is uitgebracht.

In Crownfall gaan spelers samen met Shen en Dragonus door de straten van Skywrath om hun rechtmatige plaats op de troon terug te winnen. Ze ontmoeten nieuwe en bekende personages, ontdekken verborgen waarheden en gaan op side quests. Door tijdens het evenement Dota-wedstrijden te spelen, verdien je tokens die je kunt gebruiken om verder te komen in de story map en beloningen vrij te spelen, zoals schatten, snoepzakken, heldensets en Crownfall-munten.

Het evenement bevat een grottenkruiper in RPG-stijl met unieke verhalen, muziek en gratis beloningen. Terwijl spelers de kaart verkennen en munten uitgeven, ontgrendelen ze nieuwe onderdelen van het verhaal dat wordt gepresenteerd als een roman met portretten, stripverhalen en kaartveranderingen die het plot weerspiegelen.

Crownfall biedt een nieuwe manier om de ontwikkeling van personages te ervaren en introduceert unieke gameplay-elementen. De reacties van de community waren overwegend positief, met spelers die de uitbreiding van de lore, de cosmetica en de moeite die de ontwikkelaars in het evenement hebben gestoken, waardeerden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *