May 29, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Een populaire kampioen op MSI 2024 laat geen sporen na in League of Legends wedstrijden

  • May 13, 2024
  • 3 min read
Een populaire kampioen op MSI 2024 laat geen sporen na in League of Legends wedstrijden

De League of Legends Mid-Season Invitational (MSI) 2024 is een strijdtoneel geweest van strategisch spel en kampioenbeheersing, waarbij de beste teams van over de hele wereld in actie kwamen. Echter, te midden van de hoogtoerige competitie heeft één kampioen, Vi, ondanks dat hij zeer favoriet was, niet gepresteerd zoals verwacht.

Volgens de laatste statistieken van Gol.gg is Vi de kampioen met de meeste aanwezigheid op MSI 2024, met een aanzienlijk aantal wedstrijden. Haar overwinningspercentage vertelt echter een ander verhaal en bedraagt slechts 33,3%. Van de 48 wedstrijden waarin ze niet werd verbannen, wist ze er maar in negen te winnen, wat neerkomt op slechts drie overwinningen.

Vi’s populariteit in professioneel spel kan worden toegeschreven aan haar vaardigheden als initiator van teamgevechten en bruiser jungler. Met haar ultimate “Cease and Desist” in combinatie met “Vault Breaker” kan ze doelwitten met een hoge prioriteit insluiten, waardoor ze een geduchte kracht is in teamgevechten. Bovendien zorgen haar mobiliteit en de synergie met items die schade toebrengen en haar ondersteunen ervoor dat ze een aanhoudende dreiging vormt in schermutselingen.

Ondanks deze sterke punten geven Vi’s prestaties in solo-wachtrijwedstrijden een ander beeld. Met een winpercentage van 49,7% in Emerald en hogere rangen is ze veel minder dominant. Haar pick rate in deze wedstrijden is slechts 6,3% en haar ban rate is zelfs nog lager met 2,4%. Deze discrepantie tussen haar dominantie in professioneel spel en haar prestaties in de solo wachtrij suggereert dat Vi zeer effectief kan zijn in gecoördineerd teamspel, maar dat ze misschien niet dezelfde impact heeft in minder gestructureerde spellen.

Riot Games heeft aangegeven geen directe plannen te hebben om de balans van Vi aan te passen in de aankomende Patch 14.10, omdat ze van mening is dat ze goed gebalanceerd is voor de huidige meta. Deze beslissing weerspiegelt de visie van de ontwikkelaars dat ze, ondanks haar teleurstellende winrate op MSI, een levensvatbare keuze blijft vanwege haar sterke engagepotentieel en nut in professioneel spel.

Naarmate MSI 2024 vordert, zal het interessant zijn om te zien of teams Vi prioriteit blijven geven en of ze haar sterke punten effectiever kunnen inzetten om haar winstpercentage in het toernooi te verbeteren. Het doorlopende evenement blijft een cruciaal platform voor het testen van de grenzen van strategische keuzes in het steeds veranderende landschap van League of Legends.


VI

Vi is een kampioen in het populaire videospel League of Legends, bekend om haar rol als de Piltover Enforcer. Vi werd op 19 december 2012 in het spel geïntroduceerd en valt op met haar enorme “Atlas Gauntlet”, twee hextech-handschoenen die haar fysieke kracht tot bovenmenselijke niveaus vergroten. Haar gameplay draait om haar vaardigheden om schilden op te laden, krachtige stoten uit te delen, het pantser van haar tegenstanders te breken en een verwoestende ultieme aanval uit te voeren waarmee ze een vijandelijke kampioen kan raken.

Vi komt oorspronkelijk uit de onderstad Zaun en wordt gekarakteriseerd als heethoofdig, impulsief en onverschrokken, met een los respect voor autoriteit. Ondanks haar ruwe uiterlijk groeide ze op met een strikte morele code en werd ze uiteindelijk een sleutelfiguur in het bewaren van de vrede in Piltover, samen met haar bondgenoot en collega Caitlyn. Vi’s achtergrondverhaal omvat haar moeizame relatie met haar zus Jinx, wat haar personage meer diepte geeft, zowel in de game als in de uitgebreide media, met name de animatieserie Arcane.

Vi’s ontwerp en karakter hebben haar populair gemaakt bij spelers, bekend om haar boeiende gameplay en belangrijke rol in de lore van de game. Haar optredens strekken zich uit tot buiten het hoofdspel, in spin-offs en cross-promotionele content, wat haar status als herkenbaar en geliefd personage binnen het universum van League of Legends benadrukt.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *