June 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Esports krachtmeting: Karmine Corp’s Les Arènes vs. LEC Studio

  • May 27, 2024
  • 2 min read
Esports krachtmeting: Karmine Corp’s Les Arènes vs. LEC Studio

De Franse esports-organisatie Karmine Corp heeft haar nieuwe gaming- en esportspaleis met 3000 zitplaatsen, Les Arènes, in Parijs, Frankrijk, onthuld. Deze locatie, een openbare ruimte die wordt beheerd door de Franse overheid, zal de basis vormen voor de evenementen, toernooien en vriendschappelijke wedstrijden van Karmine Corp voor alle teams. Hoewel Karmine Corp de arena niet heeft gebouwd, hebben ze nu wel het recht om hun evenementen daar te organiseren, wat sommige League of Legends (LoL) fans tot hun mening heeft gebracht.

De aankondiging van dit nieuwe esports-thuis is met zowel enthousiasme als kritiek ontvangen, vooral in vergelijking met de LEC Studio van Riot Games, waarbij veel League-volgers beweren dat Les Arènes die laatste overtreft.

Critici beweren dat de 150 plastic zitplaatsen van de LEC Studio het afleggen tegen het stadion met 3000 zitplaatsen van Karmine Corp.

Het potentieel van esports ontsluiten

Wanneer internationale toernooien door Europa trekken, heeft Riot er een traditie van gemaakt om de Worlds en MSI play-in stages in de LEC Studio in Berlijn te houden. Hoewel de locatie prima dienst doet voor binnenlandse toernooien en wedstrijden in het reguliere seizoen, komt het belang pas echt tot zijn recht als er internationale teams aankloppen.

Door elitesterren voor slechts honderden toeschouwers te presenteren, wordt niet alleen de opleving van esportskijkers afgestompt, maar wordt ook Riot’s kans verspeeld om het enthousiasme van lokale fans te benutten. Esports-liefhebbers geloven dat grotere locaties er niet alleen beter uitzien voor de camera, maar ook meer mogelijkheden bieden voor lokale betrokkenheid van fans en een sterker gemeenschapsgevoel.

Karmine Corp is een van de succesvolste Europese LoL-teams van de afgelopen tijd. De organisatie was te zien in twee van de drie best bekeken LEC-wedstrijden tijdens de Spring Split. Als Les Arènes erin slaagt om consequent publiek te trekken voor teamevenementen in plaats van alleen competitie-evenementen, zou dit een cruciaal moment kunnen zijn in de evolutie van esports als industrie.

Deze 3.000 zitplaatsen tellende gaming- en esportspaleis in Parijs heeft het potentieel om een nieuwe standaard te zetten voor fanbetrokkenheid en het opbouwen van een gemeenschap binnen de esports scene. Als dit een succes wordt, kunnen andere organisaties geïnspireerd worden om dit voorbeeld te volgen, wat leidt tot een golf van grotere locaties die tegemoet komen aan de groeiende vraag naar meeslepende esportservaringen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *