May 29, 2024
eSports Nieuws eSports

Faker maakt golven, T1 en Gen.G maken zich klaar voor Esports World Cup

  • April 24, 2024
  • 3 min read
Faker maakt golven, T1 en Gen.G maken zich klaar voor Esports World Cup

De Esports World Cup (EWC) komt er aan in de zomer van 2024, en het wordt een groot succes in de esportswereld. Er zullen populaire games zoals League of Legends en Overwatch 2 aan meedoen en er zal een nieuwe naam worden gegeven aan een wereldwijd erkende titel – de Esports World Cup.

We weten nu dat de twee deelnemende teams T1 en Gen.G Esports zijn, en dat is opwindend nieuws.

De spanning stijgt voor EWC 2024

De Esports World Cup Foundation toonde een video op de Sphere in Vegas om de wedstrijden van 2024 in Riyad aan te kondigen. De video toonde de logo’s van beroemde esportsclubs, zoals T1 en Gen.G uit Korea, om aan te geven dat ze aan dit meerspeltoernooi zullen deelnemen.

Teams en spelers kunnen op verschillende manieren gekozen worden voor verschillende evenementen, zoals toernooien of directe uitnodigingen. We verwachten dat teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan het League of Legends-evenement. Op basis van informatie van de EWC Foundation kunnen we binnenkort meer teamaankondigingen verwachten.

De Esports World Cup zal met trots een verscheidenheid aan spellen presenteren. De line-up bevat van alles, van Apex Legends tot RENNSPORT, Overwatch 2 tot League of Legends, en nog veel meer. Fans kunnen zich erop verheugen om hun favoriete games tijdens het evenement in actie te zien.

Bij de aankondiging van elk spel werden ook de bijbehorende sterspelers in het zonnetje gezet. Bijvoorbeeld Lee “Faker” Sang-hook voor League of Legends, Nicola “NiKo” Kovac voor Counter-Strike 2, Arslan “Arslan Ashe” Siddique voor Tekken 8 en Clement “Clem” Deplanches voor StarCraft2.

Het uiteindelijke doel van de Esports World Cup is het verdienen van de titel van ‘s werelds beste esportsclub. De organisatoren tellen punten op basis van de prestaties van de spelers in elk evenement. De club met de meeste punten wordt gekroond tot ‘s werelds beste esportsclub.

Het evenement werd aangekondigd door de kroonprins van Saoedi-Arabiƫ, Mohammed bin Salman. Het is een groots evenement dat games van pc-, console- en onlineplatforms wereldwijd combineert.

EWC zal ongeveer acht weken duren, met esportclubs uit verschillende games die meedoen. De organisatoren willen niet alleen de beste club vinden, maar ook de fans plezieren met een combinatie van uitgebreide toernooien en veel prijzengeld.

De stichting heeft ook een toekomstgericht doel gesteld om alle afzonderlijke esportwedstrijden, die eerder gericht waren op bepaalde games of genres, samen te voegen onder Ć©Ć©n grote World Cup.

Het EWC, dat voortbouwt op het succes van Gamers8, heeft als doel om van Saoedi-Arabiƫ een belangrijke speler in de wereldwijde esports scene te maken. Ralph Reichert van ESL werd aangesteld als CEO, en hooggeplaatste gasten zoals Cristiano Ronaldo en Gianni Infantino woonden het lanceringsevenement bij om buzz te genereren.

Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabiƫ, heeft zijn investeringen in games uitgebreid via het Public Investment Fund van het land.

Hij heeft geĆÆnvesteerd in belangrijke namen als Nexon, NCSoft, Capcom, Activision Blizzard, SNK, EA en Take-Two. Saoedi-ArabiĆ« wil internationale esportwedstrijden zoals de Esports World Cup stimuleren en streeft ernaar om zijn toerisme-industrie te verbeteren, met name tijdens het zomerseizoen. De komende Esports World Cup vindt deze zomer plaats in Riyad, Saoedi-ArabiĆ«.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *