July 20, 2024
Rocket League Rocket League Nieuws

FIFA omarmt Rocket League voor FIFAe World Cup

  • June 26, 2024
  • 2 min read
FIFA omarmt Rocket League voor FIFAe World Cup

Na de splitsing tussen FIFA en EA Sports in 2023 heeft FIFA een nieuwe samenwerking aangekondigd voor haar vlaggenschip, het esports-toernooi. Rocket League, de populaire voetbalgame met voertuigen van Psyonix, zal nu deel uitmaken van de FIFAe World Cup.

Sinds de start in 2004 werd voor de FIFAe World Cup uitsluitend gebruik gemaakt van de FIFA-serie van EA Sports. Maar omdat er na de splitsing geen officieel FIFA-simulatiespel was, zocht de FIFA naar een alternatief. Rocket League, dat voetbalelementen combineert met raketaangedreven auto’s, kwam als het gekozen platform uit de bus. In dit spel kunnen teams van maximaal vier spelers het tegen elkaar opnemen om doelpunten te maken met een te grote bal.

De beslissing om af te stappen van traditionele voetbalsimulatiespellen markeert een belangrijke verschuiving voor FIFA, en benadrukt dat het openstaat voor innovatieve esports-platforms. Deze verandering komt omdat FIFA niet langer een officieel spel onder zijn merk heeft, nu Electronic Arts vanaf 2023 overgaat op de EA FC-serie.

Overgang en selectiecriteria

De samenwerking met de makers van Rocket League werd officieel onthuld tijdens de RLCS London Major, en verraste velen die verwachtten dat FIFA voor een directe concurrent als eFootball zou kiezen. Volgens de FIFA zal de teamselectie voor de FIFAe World Cup gebaseerd zijn op het aantal spelers dat elk land vertegenwoordigt in eerdere Rocket League Majors.

Bij recente Rocket League Majors waren landen als de VS, Frankrijk, Australië, Brazilië en Saoedi-Arabië bijvoorbeeld sterk vertegenwoordigd. Landen die lid zijn, krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen kwalificatietoernooien te organiseren om hun nationale teams te bepalen.

Nieuwe horizonten omarmen

Christian Volk, FIFA’s Director of eFootball and Gaming, benadrukte het belang van deze overgang: “De FIFAe World Cup met Rocket League markeert een nieuw tijdperk voor FIFAe en biedt een baanbrekend platform voor de bij FIFA aangesloten bonden om het tegen elkaar op te nemen in een van de meest relevante esports-titels. Dit mijlpaalpartnerschap onderstreept onze toewijding om ons ecosysteem van voetbalexports te ontwikkelen en de grootste podia te blijven bouwen voor alle gemeenschappen om hun spel te spelen.”

Dit partnerschap diversifieert niet alleen de FIFAe World Cup, maar geeft ook aan dat de FIFA bereid is om haar esports buiten de traditionele grenzen te verkennen en uit te breiden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *