July 20, 2024
Fortnite Fortnite Gids

Fortnite op Nintendo Switch: eenvoudige installatie- en speelgids

  • March 4, 2024
  • 2 min read
Fortnite op Nintendo Switch: eenvoudige installatie- en speelgids

Als je nieuw bent op de Switch of net begint met Fortnite, maak je geen zorgen. Het is een fluitje van een cent om deze console in te stellen en te spelen. Houd er rekening mee dat Fortnite alleen online beschikbaar is. Je zult het niet vinden in fysieke winkels zoals Argos of CEX.

Om Fortnite op je Nintendo Switch te spelen, moet je het eerst downloaden in de Nintendo eShop. Deze winkel is rechtstreeks toegankelijk via uw console. Vergeet niet in te loggen op het Nintendo-account dat je gaat gebruiken om Fortnite te spelen.

Fortnite downloaden op Nintendo Switch

Klik vervolgens op het Nintendo eShop-symbool op je console en typ ‘Fortnite’ in de zoekbalk. Nadat je het hebt gevonden, druk je op de knop met de tekst Gratis download. U ziet een bevestigingsscherm; druk gewoon nog een keer op Gratis downloaden.

Zodra u voldoende opslagruimte heeft, begint de installatie. Houd er rekening mee dat uw download mogelijk stopt als u een andere app of game gebruikt waarvoor wifi nodig is. Na de installatie vind je de Fortnite-app in je Switch-bibliotheek zonder laadbalk eronder.

Je Epic Games-account instellen voor Fortnite

Terwijl de game wordt gedownload, stelt u uw Epic Games-account in. Dit account slaat je Fortnite-voortgang op. Als je al een account hebt vanaf je mobiel, pc, Xbox of PlayStation, verbind deze dan met je Nintendo Switch.

Een account aanmaken is eenvoudig. Ga gewoon naar de Epic Games-site op uw telefoon of computer. Klik op Aanmelden en vul de lege velden in met uw gegevens, zoals uw naam, e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens ontvangt u een e-mail op het adres dat u heeft gebruikt, waarmee u uw accountconfiguratie kunt voltooien.

Nadat u op de e-maillink heeft geklikt, wordt u naar de Epic Games-website geleid en automatisch ingelogd. Eenmaal daar ga je naar het linkermenu en kies je ‘Verbonden accounts’. Om Fortnite op verschillende spelplatforms met hetzelfde account te spelen, klik je eenvoudigweg op ‘Verbinden’ onder elk platform dat je wilt koppelen.

Zodra je Epic Games-account aan je Nintendo-account is gekoppeld, kun je Fortnite op je Nintendo Switch spelen.

Klik gewoon op het Fortnite-pictogram op het startscherm van je Nintendo Switch. Dan zit je in het spel en ben je klaar om te spelen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *