July 20, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

Fortnite’s Metallica Update Hint naar Marvel-samenwerking

  • June 14, 2024
  • 3 min read
Fortnite’s Metallica Update Hint naar Marvel-samenwerking

De laatste tussentijdse update van Fortnite, die op 13 juni is uitgebracht, heeft de legendarische rockband Metallica geïntroduceerd in de game en nieuwe content toegevoegd in alle speltypen. Deze update bevat echter ook een belangrijke hint naar het volgende hoofdstuk van Fortnite, die specifiek wijst op een Marvel-samenwerking.

Verborgen Marvel-tease

Spelers die de kaart verkennen, vinden een vreemd object op een specifieke locatie, gemarkeerd in de bijgevoegde schermafbeelding. Dit object, gekenmerkt door zijn rode kleur en futuristische technologie, is een duidelijke knipoog naar Tony Stark, ook bekend als Iron Man. De hint komt overeen met een gelekte roadmap uit april 2024, waarin werd gesuggereerd dat Fortnite Hoofdstuk 5, Seizoen 4 een Marvel-thema zou bevatten.

Nauwkeurigheid roadmap

De gelekte roadmap was tot nu toe accuraat en voorspelde de Star Wars crossover in mei, de recente Metallica content en het apocalyptische thema van het huidige seizoen. Er werd ook gezinspeeld op aankomende crossovers met Pirates of the Caribbean en een Fall Guys-modus.

De toekomst van Marvel in Fortnite

Hoewel de exacte details van Fortnite Hoofdstuk 5, Seizoen 4 onduidelijk blijven, suggereert de hint naar Iron Man zijn betrokkenheid. De gelekte roadmap bevatte ook een afbeelding van Doctor Doom, wat duidt op zijn mogelijke terugkeer. Beide personages hebben al skins in de game, maar er gaan geruchten dat de Fantastic Four misschien ook worden toegevoegd.

Geheime oorlogen-verbinding

De huidige staat van de kaart van Fortnite, met zijn desolate Wasteland en Griekse mythologie-thema’s, weerspiegelt griezelig genoeg het Marvel comic-evenement “Secret Wars” uit 2015. In deze verhaallijn werd het multiversum gereset toen verschillende universums botsten, waarbij Doctor Doom over Battleground heerste tot hij uiteindelijk werd omvergeworpen. Dit verhaal zou een passend decor kunnen zijn voor het komende Marvel-seizoen in Fortnite.

Fortnite blijft populaire cultuur vermengen met zijn dynamische gameplay en de mogelijke Marvel-samenwerking belooft nog meer spanning in de game te brengen.

Lees ons artikel over de aankomende Fall Guys cosmetica in Fortnite in de beschrijving.


Doctor Doom

Doctor Doom, wiens echte naam Victor Von Doom is, is een prominente superschurk in het Marvel Universum. Hij verscheen voor het eerst in The Fantastic Four #5 in juli 1962. Doom, gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby, is de vorst van het fictieve land Latveria en staat bekend om zijn geniale intellect, zijn beheersing van zowel wetenschap als tovenarij en zijn onverzettelijke zoektocht naar macht en controle. Zijn belangrijkste doel is om orde te scheppen in de mensheid door middel van wereldverovering, waardoor hij vaak in conflict komt met verschillende superhelden, met name Reed Richards en de Fantastic Four.

Dooms achtergrond wordt gekenmerkt door tragedie en ambitie. Geboren uit Romani ouders, werd zijn moeder, een heks, gedood door Latverse soldaten en zijn vader, een dokter, stierf om hem te beschermen tegen de elementen. Dit verlies dreef Doom ertoe om zowel wetenschap als magie te beheersen in een poging om de ziel van zijn moeder te redden van een demon. Zijn rivaliteit met Reed Richards begon tijdens hun tijd op de universiteit, waar Doom door een fout experiment littekens op zijn gezicht overhield, waardoor hij zijn iconische ijzeren masker en harnas aantrok.

Ondanks zijn schurkachtige acties is Doom een complex personage met een erecode en plichtsgevoel tegenover zijn mensen in Latveria. Af en toe gedraagt hij zich als antiheld en sluit hij zich aan bij helden als hem dat uitkomt. Zijn personage is bewerkt in verschillende media, waaronder films, televisieseries en videogames, waardoor zijn status als een van Marvel’s meest duurzame en veelzijdige schurken is verstevigd.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *