July 20, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

Fortnite’s nieuwe spelstand Reload boeit spelers en daagt reguliere Battle Royale uit

  • June 27, 2024
  • 3 min read
Fortnite’s nieuwe spelstand Reload boeit spelers en daagt reguliere Battle Royale uit

De onlangs gelanceerde Reload-modus van Fortnite heeft de gamegemeenschap stormenderhand veroverd en trok in het weekend meer dan een miljoen spelers. Deze nieuwe battle royale, geïnspireerd op de Resurgence-modus van Call of Duty: Warzone, heeft de populariteit van de reguliere Battle Royale- en Zero Build-modi van Fortnite weten te overtreffen.

Reload heeft een kleinere map met 40 spelers verdeeld over 10 squads, waarbij je kunt respawnen als er nog minstens één teamlid in leven is. Deze snelle gameplay, gecombineerd met de terugkeer van iconische locaties zoals Tilted Towers uit Fortnite’s Chapter 1 map, heeft de aandacht getrokken van zowel nieuwe als veteraan spelers.

De unieke mechanics van het speltype, zoals de reboot timer die afneemt met downs, kills en squad wipes, hebben een extra laag strategie en spanning toegevoegd aan de gameplay. Spelers hoeven niet langer te wachten tot een teamgenoot hen reboot, want de actie gaat ononderbroken door.

De introductie van exclusieve missies en beloningen heeft spelers nog meer gestimuleerd om zich in Reload te storten, maar de echte aantrekkingskracht zit hem in de non-stop actie en de nostalgische kaart. Op het moment van schrijven hebben beide Reload-modi meer dan 450.000 gelijktijdige spelers, terwijl de reguliere Battle Royale-modi iets minder dan 350.000 spelers hebben.

Nu het volgende seizoen van Fortnite in augustus van start gaat, valt nog te bezien of de populariteit van Reload blijft groeien of dat de reguliere Battle Royale-modi weer voet aan de grond krijgen. Eén ding is echter zeker: Fortnite heeft zijn spelers weer weten te boeien met deze spannende nieuwe toevoeging aan de steeds veranderende spelervaring.

Bekijk de Aankomende Fortnite-itemwinkel-update: zeldzame items maken een comeback in de beschrijving


Call of Duty: Warzone’s Resurgence-modus

Resurgence is een snelle, kleinschalige variant van de battle royale-modus van Call of Duty: Warzone die plaatsvindt op compacte kaarten zoals Rebirth Island of Fortune’s Keep. Het bevat onbeperkte respawns voor spelers zolang er nog minstens één teamgenoot in leven is en legt de nadruk op agressieve gameplay en snelle actie.

De respawntimer wordt verkort door het voltooien van Contracts of Score Events. Als je vijanden uitschakelt, worden hun teamgenoten voor korte tijd onthuld en worden wapens met toebehoren geleverd. Voertuigen bieden waardevolle mobiliteit om vijanden te achtervolgen of te ontsnappen aan het gas, en spelers kunnen agressiever zijn en uitrusting/grenades vaak gebruiken vanwege respawns.

Resurgence biedt een laagdrempeliger alternatief vol actie voor de standaard battle royale-ervaring van Warzone, met kortere wedstrijden en een focus op constante gevechten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *