May 29, 2024
eSports eSports Nieuws

Gaming-organisatie Beyond Gaming staakt activiteiten

  • April 23, 2024
  • 2 min read
Gaming-organisatie Beyond Gaming staakt activiteiten

De Taiwanese esportsorganisatie Beyond Gaming heeft zich officieel teruggetrokken uit de Pacific Championship Series (PCS), een grote League of Legends-competitie in de regio Azië-Stille Oceaan. De aankondiging werd bekendgemaakt via de sociale mediakanalen van zowel PCS als Beyond Gaming.

Beyond Gaming werd in 2021 opgericht door Xue ‘DinTer’ Hong-wei, een voormalig speler van Taipei Assassins en Hong Kong Esports, en werd al snel een gerespecteerde naam in de regionale esports scene. Het team werd met name drie keer tweede in de PCS en nam deel aan de wereldkampioenschappen League of Legends in 2021 en 2022.

De beslissing om te stoppen komt voort uit financiële problemen, waaronder een gebrek aan financiering en stijgende operationele kosten, die werden verergerd door de uitdagingen van het verkrijgen van sponsoring. De financiële druk heeft ook een aanzienlijke tol geëist van de mentale gezondheid van de eigenaar van het team, Xue ‘DinTer’ Hong-wei, die te kampen heeft gehad met verschillende gezondheidsproblemen als gevolg van de stress, wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn onvermogen om het team te blijven managen.

PCS betreurt het vertrek van Beyond Gaming en erkent de bijdrage van het team aan de groei van esports in de regio. De competitie bereidt zich nu voor op de komende Summer Split en de Mid-Season Invitational (MSI), waarbij PSG Talon de PCS vertegenwoordigt op het MSI-evenement in Chengdu na hun recente overwinning op het Japanse team SoftBank HAWKS.

De sluiting van Beyond Gaming markeert een belangrijk moment in de PCS, en weerspiegelt de voortdurende uitdagingen waarmee esportsorganisaties te maken hebben bij het in stand houden van hun activiteiten te midden van financiële druk. De competitie heeft nog niet bekendgemaakt welk team de vrijgekomen plek van Beyond Gaming gaat invullen.


Over Beyond Gaming

Beyond Gaming is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van competitieve platforms voor community-toernooien en professionele esports-evenementen op verschillende game-apparaten, waaronder pc, console en mobiele games. Ze richten zich op het ontwikkelen van een ultiem competitieplatform dat tegemoet komt aan de behoeften van zowel casual als professionele gamers, een ruimte biedt voor georganiseerde gamecompetities en de esports-gemeenschap stimuleert.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *