July 20, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Gen.G behaalt langste winreeks in League of Legends-geschiedenis

  • July 3, 2024
  • 3 min read
Gen.G behaalt langste winreeks in League of Legends-geschiedenis

Gen.G, het Koreaanse krachtpatserteam, heeft geschiedenis geschreven door de langste reeks overwinningen in competitieve League of Legends te behalen. Met een indrukwekkende reeks van 24 opeenvolgende overwinningen heeft Gen.G het vorige record van 21 van T1 overtroffen.

De dominantie van het team was te zien in het seizoen 2024. Ze wonnen de LCK Spring Split met slechts één serieverlies tegen KT Rolster, zegevierden in de Mid Season Invitational en bleven ongeslagen in de LCK Summer Split.

Fans en analisten schrijven het succes van Gen.G toe aan verschillende factoren:

  • De huidige meta past perfect bij de speelstijl van Gen.G, met tank top laners, carry junglers, AD mid laners en engage supports.
  • De synergie en het individuele talent van het team zijn uitzonderlijk, wat leidt tot fenomenale prestaties op het podium.
  • Ondanks de bezorgdheid over een gebrek aan nieuw talent in het esports ecosysteem van de League, heeft Gen.G het ideale roster samengesteld om de competitie te domineren.

Als Gen.G hun ongeslagen reeks in de Summer Split volhoudt, kunnen ze na T1 het tweede team worden dat een split wint zonder ook maar één keer te verliezen. Bovendien heeft het team de kans om League of Legends-geschiedenis te schrijven door als eerste de ongrijpbare “Golden Road” te voltooien – het winnen van zowel binnenlandse splits als het wereldkampioenschap in één jaar.

Terwijl Gen.G doorgaat met het schrijven van hun naam in de recordboeken, wachten fans vol spanning af of ze hun ongekende vorm kunnen vasthouden en hun status als een van de beste teams in de geschiedenis van League of Legends kunnen bevestigen.


Gen.G

Gen.G Esports, ook bekend als Gen.G, is een professionele esportorganisatie uit Zuid-Korea met een zeer succesvol League of Legends-team. De organisatie werd in 2017 opgericht als KSV Esports en werd in 2018 omgedoopt tot Gen.G.

De League of Legends-afdeling van Gen.G werd in november 2017 opgericht door de overname van het wereldkampioenschapsroster van Samsung Galaxy. Sindsdien is Gen.G consequent een van de topteams in de LCK (League of Legends Champions Korea), de belangrijkste League of Legends competitie in Zuid-Korea.

Enkele van Gen.G’s opmerkelijke prestaties zijn:

  • Het winnen van de LCK Summer Split in 2022 en 2023
  • Het bereiken van de halve finale van het 2022 League of Legends World Championship
  • Het winnen van de LCK Spring Split in 2023 en kwalificatie voor de Mid-Season Invitational
  • Het winnen van de 2024 Mid-Season Invitational, het verslaan van Bilibili Gaming met 3-1 in de finale en het veiligstellen van een plek op het 2024 Wereldkampioenschap.

In mei 2022 werd Gen.G door Forbes gerangschikt als de 8e meest waardevolle esportorganisatie ter wereld, met een geschatte waarde van 250 miljoen dollar. Het voortdurende succes van de organisatie in League of Legends heeft haar positie als een van de beste esportsteams ter wereld verstevigd.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *