June 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Gen.G lanceert The Next Gen Fellowship, een nieuw esports-studentenprogramma in de VS

  • May 23, 2024
  • 3 min read
Gen.G lanceert The Next Gen Fellowship, een nieuw esports-studentenprogramma in de VS

Multinationale esports-organisatie Gen.G heeft de lancering aangekondigd van ‘The Next Gen Fellowship’, een studentenprogramma dat is ontworpen om toegankelijkheid te bieden aan Amerikaanse studenten die willen werken in de esports- en game-industrie.

Het programma duurt een maand en is volledig op afstand te volgen. Het is de bedoeling dat studenten een kijkje achter de schermen van een esports-organisatie krijgen. Het doel van het programma is om studenten te helpen meer te leren over mogelijke carrièrepaden in de ruimte en mogelijkheden te bieden om te netwerken.

Volgens een release zal elke week een andere afdeling binnen Gen.G gedurende minstens vijf uur gastheer zijn van het educatieve programma, zodat deelnemers een completere visie en begrip krijgen van hoe een team werkt.

Aan het einde van het programma ontvangen de deelnemende studenten ook een honorarium van $500. De inschrijvingsprocedure loopt van 23 mei tot 10 juni. Studenten worden op 20 juni geselecteerd en het programma loopt van 8 juli tot en met 2 augustus. Op 5 augustus vindt ook een afsluitende tentoonstelling plaats.

Gen.G heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de educatieve ruimte, vooral in de Verenigde Staten. Naast programma’s als The Next Gen Fellowship heeft de esports-organisatie de Gen.G Global Academy ontwikkeld op drie locaties (Seoul, Los Angeles en Shanghai). De organisatie is ook partnerschappen aangegaan met instellingen als de University of Kentucky en Warwick University om haar aanwezigheid in het onderwijs verder uit te breiden.

Op commercieel gebied heeft Gen.G sterke relaties opgebouwd met toonaangevende merken als PUMA, Monster Energy, LG UltraGear en autofabrikant Hyundai. Het kondigde onlangs ook de overname aan van het League of Legends-gegevensanalyse- en netwerkplatform YOUR.GG om de groei van zowel de professionele spelers als de academiestudenten te stimuleren.

De organisatie heeft onlangs ook competitief succes gevierd door League of Legends’ 2024 Mid-Season Invitational te winnen.

Arnold Hur, CEO van Gen.G, zegt hierover: “Gen.G blijft studenten en overheden kansen bieden om hun esports- en gamepaden te ontwikkelen. De Next Gen Fellowship is een kans voor studenten die geïnteresseerd zijn in onze industrie om hun voeten nat te maken.

“We zijn er trots op dat we dit fellowship kunnen toevoegen aan ons ongelooflijke onderwijsaanbod, van onze voortdurende ondersteuning van het Gen.G Collegiate Network van esportsclubs tot ons recente succesvolle Campus Takeover-evenement op de Universiteit van Kentucky.”


Gen.G

Gen.G, ook bekend als Generation Gaming, is een professionele esports-organisatie die is opgericht in 2017. Het is wereldwijd actief met hoofdkantoren in Santa Monica, Seoul en Shanghai. Gen.G stond aanvankelijk bekend als KSV Esports en heeft teams die in verschillende games uitkomen, waaronder League of Legends, Valorant en NBA 2K. De organisatie valt op door haar nadruk op esports excellence, onderwijsontwikkeling en innovatieve technologische integraties. Gen.G is partnerschappen aangegaan met grote merken als Crocs, McDonald’s en Burberry en zet zich in voor diversiteit en inclusie in games door middel van initiatieven als de Gen.G Foundation en Gen.G Global Academy.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *