June 20, 2024
eSports Nieuws eSports

Gen.G trotseert kansen en verovert eerste internationale Valorant-titel op Masters Shanghai

  • June 10, 2024
  • 3 min read
Gen.G trotseert kansen en verovert eerste internationale Valorant-titel op Masters Shanghai

Gen.G, dat voornamelijk bestaat uit ervaren FPS-spelers uit Zuid-Korea, heeft zijn eerste internationale Valorant-titel veroverd door de Masters Shanghai te winnen.

Ze zegevierden in een best-of-five seriefinale en toonden hun bekwaamheid en vastberadenheid. Deze overwinning was de eerste keer dat een team uit de Pacific een internationaal VCT-toernooi won, waardoor de regio aan de top van de Valorant-competitiescene staat.

Spannende reeks wedstrijden

Het team kwalificeerde zich dit seizoen voor beide VCT Masters-toernooien en bereikte de Grand Finals in Shanghai met een ongeslagen reeks. Gen.G stond tegenover Team Heretics, dat ook een indrukwekkende prestatie leverde tijdens het toernooi. De langverwachte wedstrijd tussen Kim “t3xture” Na-ra van Gen.G en Mert “Wo0t” Alkan van Team Heretics was een hoogtepunt, omdat beide spelers de beste statistieken van het toernooi hadden.

Het kaartvetoproces begon met het verbannen van Bind en Sunset door Gen.G, die Breeze als eerste kaart koos. Team Heretics koos Icebox, gevolgd door Ascent en Lotus, met Split als mogelijke beslissende kaart. Gen.G begon sterk op Breeze, won zes opeenvolgende rondes als verdedigers en pakte de map met 13-6. Heretics kwam echter terug met een overwinning op Icebox, waardoor de serie gelijk kwam.

Heretics nam de leiding op Ascent, dankzij de uitstekende prestatie van Wo0t, en eindigde de map met 13-9. Gen.G maakte de reeks gelijk op Lotus met een dominante 13-4 overwinning, dankzij hun succesvolle verdediging van de C site en het winnen van 12 opeenvolgende rondes. De laatste map, Split, zag Gen.G hun momentum vasthouden door vijf opeenvolgende rondes te winnen als aanvallers en een 13-4 overwinning te behalen.

In de intense grote finale behaalde t3xture een 85/67/15 KDA, 256 ACS en een indrukwekkende 24 first-bloods op alle vijf de maps. De coach van Gen.G, solo, benadrukte de cruciale rol van focus en vastberadenheid in hun succes tijdens het interview na de wedstrijd. De overwinning van het team leverde hen een hoofdprijs van $350.000 op, het grootste deel van de prijzenpot van $1 miljoen en vitale VCT-punten voor het Champions-toernooi.

Deze historische overwinning betekende een belangrijke mijlpaal voor de Pacific-regio en vergroot de kansen op meer vertegenwoordiging en erkenning in toekomstige internationale evenementen. De triomf van Gen.G benadrukt de waarde van hard werken, vastberadenheid en teamwork om succes te behalen in de competitieve wereld van Valorant esports.

Als VCT Masters Shanghai kampioenen wil Gen.G hun titel verdedigen en geschiedenis blijven schrijven op het komende VCT Champions toernooi, om zo hun positie in de Valorant esports scene verder te verstevigen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *