June 21, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Gen.G wint de League of Legends Mid-Season Invitational: een historische overwinning voor Koreaanse esports

  • May 21, 2024
  • 3 min read
Gen.G wint de League of Legends Mid-Season Invitational: een historische overwinning voor Koreaanse esports

Gen.G Esports, de topseed van het LCK, heeft onlangs de overwinning behaald op de League of Legends Mid-Season Invitational (MSI), wat een belangrijke mijlpaal is voor de Koreaanse esports.

In een spannende grote finale tegen Bilibili Gaming behaalde Gen.G een 3-1 overwinning, waarmee ze hun plaats als kampioenen verstevigden en zich automatisch kwalificeerden voor het wereldkampioenschap later dit jaar. Met een team van doorgewinterde spelers en een dominante prestatie gedurende het hele toernooi, lieten de teams zien waarom ze worden beschouwd als een superteam in League of Legends.

De gamereis van Gen.G en BLG

Gen.G kwam bij MSI binnen als een kracht om rekening mee te houden. Ze werden een superteam genoemd en ze maakten de hype waar. In de openingsronde tegen Fnatic boekten ze een overtuigende 3-0 overwinning, waarmee ze hun superioriteit al vroeg lieten zien.

Hun momentum hield aan in de tweede ronde, waar ze een geduchte uitdaging van Top Esports ondergingen, maar zegevierden met een nipte 3-2 reekswinst.

Toen ze doorgingen naar de finale tegen BLG, bleven ze op hun elan, behaalden een solide 3-1 overwinning en legden zo de basis voor de grote finale.

Ze zetten hun streak voort tegen Top Esports in de volgende ronde en wonnen opnieuw een close betwiste serie met 3-2. Gen.G nam het in de upper bracket op tegen Bilibili Gaming en kwam als winnaar uit de bus met een overtuigende 3-1 overwinning.

Ondertussen had Bilibili Gaming een moeilijkere weg naar de finale. In de upper bracket versloegen ze PSG Talon en wereldkampioen T1.

Nadat ze door Gen.G naar de lagere regionen waren teruggezet, kwamen ze T1 weer tegen en boekten ze een zwaarbevochten 3-2 seriezege voor een rematch met Gen.G in de League of Legends MSI 2024 Grand Final.

Hoe de grote finale verliep

Game één van de grote finale was een eenzijdige aangelegenheid, waarin Gen.G een vroege voorsprong nam en nooit meer achterom keek. In game twee brak Kim “Peyz” Su-hwan het all-time kill-record in één wedstrijd op een internationaal topevenement met maar liefst 28 kills.

De derde game was een nauwere wedstrijd, waarin BLG een vroege voorsprong nam en Gen.G terugvocht om een cruciale overwinning veilig te stellen en een indrukwekkende 3-0 serie voorsprong te nemen.

Ondanks alle inspanningen van BLG in de laatste game, hield Gen.G stand om hun historische overwinning veilig te stellen en hun naam in de geschiedenisboeken van League of Legends te schrijven.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *