April 19, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

Griekse mythen ontwaken in Fortnite met de doosdraai van Pandora

  • March 4, 2024
  • 4 min read
Griekse mythen ontwaken in Fortnite met de doosdraai van Pandora

Fortnite-spelers ontgrendelden Pandora’s Box minder dan een dag nadat deze op de kaart verscheen, waardoor het seizoenseinde-evenement vooruit werd geschoven.

Het eerste seizoen van Chapter 5 eindigt op 8 maart en maakt de weg vrij voor iets nieuws. Het verhaal van dit seizoen ging over het redden van Peely en de strijd tegen leden van de Society. Maar bereid je voor, want het volgende seizoen duikt in de boeiende wereld van de Griekse mythologie.

Fortnite plaagt het evenement met trillingen

Door de gamekaart aan te passen, geeft Fortnite ons meestal een voorproefje van hun nieuwe seizoen. Deze keer doken er af en toe plotselinge trillingen op, die uiteindelijk leidden tot kloven in de grond.

Nadat talloze aardbevingen delen van de gamekaart hadden gekraakt, verscheen er op mysterieuze wijze een hand die een geketende doos vasthield. Deze doos, bekend als de doos van Pandora, moest worden geopend om het evenement te laten verlopen. Spelers verbrijzelden de kettingen in minder dan een dag en ontketenden een angstaanjagende tornado.

Teamwerk ontketent een mysterieuze tornado

Toen Pandora’s Box verscheen, kwamen spelers er al snel achter dat ze moesten samenwerken om de ketens te doorbreken. Deze kettingen waren sterker dan verwacht, ondanks dat ze gezondheidsbalken lieten zien.

Geruchten wezen op een kolossale gezondheidsbalk van meer dan 50 miljoen, waardoor het onmogelijk werd om de ketenen te verbreken. Maar de Fortnite-gemeenschap gaf niet op. Er gingen nog geen 24 uur voorbij voordat de doos werd geopend.

Een eerste probleempje onthulde voor sommige gamers de inhoud van de doos voortijdig. Binnenin vonden spelers een enorme oranje tornado die personages naar de hemel voerde. Nu de doos geopend is, kan iedereen dit zien.

We weten niet zeker wat er zal gebeuren nu de tornado loslaat. Maar met nog vijf dagen te gaan tot het nieuwe seizoen, weten we zeker dat er nog iets anders zal gebeuren tijdens dit evenement.

Het verhaal van de doos van Pandora

Het verhaal van Pandora komt uit Griekse verhalen, waar ze bekend staat als de eerste vrouw op aarde, gemaakt door de goden. Elke god gaf haar speciale gaven. Dat is de reden waarom haar naam Pandora is – het betekent ‘allesbegaafd’ of ‘allesgevend’.

Zeus, die over alle goden regeerde, stelde Pandora als vrouw voor aan Epimetheus, de broer van Prometheus. Hoewel Prometheus tegen zijn broer zei dat hij alle geschenken van Zeus moest weigeren, kwam Pandora toch opdagen met een pot. Deze pot, vaak ten onrechte een ‘doos’ genoemd, werd als huwelijksgeschenk van Zeus geleverd, met duidelijke instructies voor Pandora om hem nooit te openen.

In het verhaal kon Pandora haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze opende de pot en liet er allerlei vreselijke dingen uit ontsnappen, zoals ziekte, dood en talloze andere ellende waar mensen sindsdien last van hebben. De pot was leeggemaakt van al zijn kwade inhoud voordat Pandora hem kon sluiten, maar op de bodem bleef alles één ding: hoop.

De Pandora-box van Fortnite ontgrendelt de Zero Build-modus

Spelers hebben Pandora’s Box in het spel ontgrendeld, waardoor spelers kunnen bouwen in de Zero Build-modus. De unieke visuele stijl en het onderscheidende bouwconcept van Fortnite hebben het tot een opvallende Battle Royale-game gemaakt.

De bouwfunctie onderscheidt het en intrigeert spelers over de hele wereld. Desalniettemin koesterden veel spelers de diverse functies van Fortnite, waarbij sommigen het bouwmechanisme het enige nadeel vonden.

In eerste instantie bracht Epic Games een Battle Royale-modus voor de korte termijn uit, waarbij niet werd gebouwd. Het was zo’n hit dat ze de Zero Build-modus een permanent onderdeel van Fortnite maakten. Veel fans waren enthousiast, vooral omdat de complexiteit van het spel aanzienlijk was toegenomen. Spelers die al een tijdje niet hadden gespeeld, kwamen terug om het eens te proberen, en bleven en speelden alleen Zero Build.

Wanneer spelers in de Pandora’s Box-vortex springen, kunnen ze grondstoffen verzamelen door NPC’s te verslaan en hun buit te pakken. Met deze hulpbronnen kunnen ze structuren bouwen. De mogelijkheid om te bouwen in de Zero Build-modus zou een knipoog kunnen zijn naar het beruchte kwaad in de mythe van Pandora. Het is echter waarschijnlijker dat het gewoon een bug is die optrad toen de doos kapot ging.

Fortnite heeft behoorlijk wat problemen gezien. Epic Games werkt er hard aan om deze snel op te lossen. Vaak schakelen ze de Zero Build-optie tijdelijk uit terwijl ze het probleem oplossen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *