July 20, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Grote veranderingen op komst voor League of Legends esports: nieuw internationaal evenement en regionale herschikking

  • June 14, 2024
  • 2 min read
Grote veranderingen op komst voor League of Legends esports: nieuw internationaal evenement en regionale herschikking

In een belangrijke zet om de competitie en spanning te verhogen, heeft Riot Games belangrijke veranderingen aangekondigd voor de League of Legends esports scene in 2025. Een van deze updates is de introductie van een nieuw internationaal evenement met eliteteams uit de hele wereld.

Dit evenement zal direct na de eerste splitsing plaatsvinden en zal een zesdaags toernooi zijn, waarbij kampioenen uit eerdere wedstrijden worden verbannen om meer variatie te bieden aan volgers.

“Dit moet ook het talent van spelers concentreren in onze beste teams en de algehele fanervaring verbeteren door het makkelijker te maken om onze sport te volgen,” legt de voorzitter van LoL Esports uit.

Samengevoegde regio’s voor betere wereldwijde competitie

In deze opzet zal elke regio een specifiek aantal teams hebben die zich kwalificeren voor internationale evenementen op basis van hun prestaties in splits. Zo zal bijvoorbeeld één team uit elke regio zich kwalificeren voor het nieuwe internationale evenement, terwijl twee teams zullen deelnemen aan de Mid-Season Invitational (MSI). Drie teams per regio zullen een plek op het Wereldkampioenschap bemachtigen, wat zorgt voor een spannende en diverse wereldwijde competitie.

Hoewel door deze regionale aanpassingen het aantal deelnemende teams zal afnemen, wil Riot een sterker ecosysteem creëren door de beste teams in de schijnwerpers te zetten en de prijzenpotten te verhogen voor een spannendere competitieve omgeving.

De veranderingen zijn bedoeld om het esports-landschap op de lange termijn duurzamer te maken, met een uitgebreid schema met drie splits voor alle regio’s.

Riot’s toewijding aan de League of Legends-gemeenschap gaat verder met deze ambitieuze plannen voor 2025 en daarna, met de belofte van meer wereldwijde connectiviteit en meer competitie. Met een robuuster ecosysteem gevuld met de beste teams van over de hele wereld en spannende prijzenpotten, kunnen fans hun hart ophalen als ze getuige zijn van het volgende hoofdstuk in League of Legends esports.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *