April 23, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

Grumpygran1948: Schotse oma, 75, krijgt wereldwijde erkenning als Fortnite-speler

  • March 25, 2024
  • 5 min read
Grumpygran1948: Schotse oma, 75, krijgt wereldwijde erkenning als Fortnite-speler

Cath Bowie, een oma uit Schotland, heeft naam gemaakt in de wereld van Fortnite-gaming.

Haar reis naar Fortnite begon toen ze haar 17-jarige kleinzoon het spel zag spelen kort na de release in 2017.

Fortnite heeft nu wereldwijd meer dan 400 miljoen spelers en laat tot 100 personen tegen elkaar strijden om als laatste overeind te blijven.

Cath, die online de schuilnaam Grumpygran1948 gebruikt, raakte verslingerd aan het spel en spendeert dagelijks ongeveer zes uur aan het spelen ervan.

Haar unieke combinatie van vaardigheden en onderhoudend commentaar trok de aandacht van de Amerikaanse YouTuber SypherPK.

Samen vormden ze een duo dat in hun eerste gezamenlijke sessie meer dan een half miljoen views verzamelde.

Sindsdien heeft Cath wereldwijd een grote schare fans verzameld.

Ik liep toevallig zijn kamer binnen en was behoorlijk geïntrigeerd door wat ik op het scherm zag. Dat was echt het begin.

Cath Bowie

Ze deelde met BBC Radio’s programma Good Morning Scotland hoe ze op Fortnite stuitte tijdens een toevallig bezoekje aan de kamer van haar kleinzoon:

“Ik liep toevallig zijn kamer binnen en ik was nogal geïntrigeerd door wat ik op het scherm zag. Dat was echt het begin.”

Cath begon drie jaar lang solospellen te oefenen voordat ze zich aansloot bij teams in gestreamde spellen.

Ze voelde zich ongemakkelijk bij het onvriendelijke taalgebruik van jongere spelers, dus richtte ze haar teams uitsluitend op oudere gamers.

Nadat ze werd ontdekt door SypherPK, nam Cath’s gamecarrière een hoge vlucht; hieronder lees je wat ze te zeggen heeft over hun eerste ontmoeting.

“Hij had me duidelijk in de gaten gehouden en dacht dat het misschien leuk zou zijn als hij me mee zou nemen om met hem te spelen – kansen creëren voor ouderen. Dus hij kwam gewoon in mijn stroom en vroeg me of ik een duel met hem wilde doen. Ik zei ja en nam een vriend mee die uit Amerika komt, gewoon om het evenwicht te bewaren. We hebben drie duels met hem gespeeld en het was absoluut fantastisch.”

Samenwerken met een gamingsuperster

Het klikte tussen hen, wat leidde tot een uitnodiging van SypherPK om live op te treden op zijn stream.

Tijdens dit evenement verraste Cath hem door een traditioneel Schots kinderrijmpje te zingen, “Ye Cannae Shove Yer Granny Aff A Bus.”

Haar populariteit bleef groeien en ze werd bekend als de oma die zich kon meten met de beste Fortnite-spelers.

Ondanks haar nieuwe roem houdt Cath vol dat haar gamehobby haar gezinsleven niet in de weg zal staan:

“Ik laat het niet naar mijn hoofd stijgen en mijn man vindt het prima dat ik me hier elke avond aan overgeef.”

“Ik laat het nooit inbreuk maken op mijn privéleven. Het is altijd wanneer iedereen zijn dag aan het afsluiten is – misschien kijken ze tv of iets dergelijks – en dan ga ik verder met Fortnite.”

Haar verhaal laat het grenzeloze potentieel zien van individuen, ongeacht hun leeftijd, om nieuwe ervaringen te omarmen en een stempel te drukken op de digitale wereld.

De Oma Gamer: Generaties inspireren

Cath’s reis benadrukt de kracht van de gemeenschap binnen Fortnite en de esports scene.

Haar besluit om teams voor oudere spelers samen te stellen laat de positieve impact zien die inclusieve spelomgevingen op individuen kunnen hebben.

Als 75-jarige oma trotseert Cath stereotypen en inspireert ze gamers van alle leeftijden om hun passies na te streven en barrières te overwinnen.

Haar verhaal herinnert ons eraan dat leeftijd geen beperking vormt voor iemands vermogen om nieuwe vaardigheden te leren, contacten te leggen of deel uit te maken van een bloeiende online community.

De toekomst van Grumpygran1948

“Toen ik mijn kleinzoon voor het eerst vertelde dat ik ging beginnen met streamen, was hij geschokt. Hij zei: ‘Dat kun je niet doen – niemand zal naar je kijken, niemand zal je volgen’. Dus nu weet hij natuurlijk niet wat hij moet zeggen.”

Caths toewijding aan haar rol als prominent figuur in de Fortnite-community gaat verder dan alleen het spelen van het spel. Ze heeft consequent contact met haar fans en medegamers, deelt haar ervaringen en geeft bemoedigende woorden. Deze interacties helpen niet alleen om een sterke band op te bouwen binnen de gamegemeenschap, maar bieden Cath ook de kans om anderen te inspireren en te motiveren om hun passie in Fortnite en daarbuiten te blijven volgen.

Met een niet aflatend enthousiasme voor Fortnite en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het creëren van een gastvrije ruimte voor volwassen gamers, reikt Cath’s invloed veel verder dan haar eigen game-ervaringen. Haar acties vormen een krachtig precedent voor andere leden van de community om haar voorbeeld te volgen.

Door haar unieke personage als Grumpygran1948 heeft Cath een grote invloed gehad op de Fortnite-gamescene en miljoenen fans over de hele wereld geïnspireerd en vermaakt.

Het boeiende verhaal van Cath Bowie, Grumpygran1948, onderstreept de diepgaande impact die kameraadschap, doorzettingsvermogen en het digitale rijk kunnen hebben op individuen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *