July 20, 2024
Rocket League Rocket League Nieuws

Historische overwinning voor G2 Stride op RLCS London Major en nieuwe FIFAe Rocket League competitie aangekondigd

  • June 25, 2024
  • 3 min read
Historische overwinning voor G2 Stride op RLCS London Major en nieuwe FIFAe Rocket League competitie aangekondigd

G2 Stride heeft zondagavond het RLCS London Major kampioenschap gewonnen en veroverde daarmee het enthousiasme van het publiek in de Copper Box Arena. De Noord-Amerikaanse ploeg versloeg Team Falcons met een beslissende 4-1 overwinning in de grote finale en verdiende daarmee de hoofdprijs van $75.000. Daarvoor versloeg G2 Stride Furia met 4-2 in de halve finaleronde.

G2 triomfeert op RLCS Londen

Te midden van een brullende menigte van meer dan 6.000 fans verzekerde G2 Esports, aangevoerd door MVP Landon “BeastMode” Konerman, zich van hun eerste RLCS-trofee in Londen sinds 2022. Deze overwinning is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Rocket League esports.

Opmerkelijk was dat er voor het eerst teams uit vier verschillende regio’s aan de halve finales deelnamen: FURIA (Brazilië, Zuid-Amerika), Team Falcons (Saoedi-Arabië/Midden-Oosten), G2 Esports (VS/Noord-Amerika), en Gentle Mates (Frankrijk/Europa).

De energie in de Copper Box Arena was ongelooflijk. De fans van Karmine Corp waren bijzonder luid en juichten ondanks het nipte 4-3 verlies van Gentle Mates tegen Team Falcons in de halve finales. Het hele weekend waren er 12.000 fans in de arena, wat de groeiende populariteit van Rocket League esports benadrukt.

Na een onderbreking van twee jaar kwamen tijdens de RLCS London Major zestien van ‘s werelds beste Rocket League-teams samen om te strijden voor de prestigieuze trofee en een deel van de prijzenpot van 255.000 dollar. Onder deze deelnemers waren Groot-Brittannië en Ierland sterk vertegenwoordigd met zes spelers verdeeld over vier teams. Met name Jack “ApparentlyJack” Benton van Gen.G Mobil1 Racing ging door naar de knock-outfase.

G2 won de hoofdprijs en verdiende belangrijke punten voor de RLCS Wereldkampioenschappen Fort in Worth later dit jaar. Landon “BeastMode” Konerman bedankte de fans in de Copper Box Arena voor de geweldige steun en de elektrische sfeer.

Het Verenigd Koninkrijk blijft zich profileren als een belangrijke speler in de wereldwijde esports-industrie. In zes weken tijd organiseert Blast drie grote evenementen: de RLCS London Major, de Blast Premier Spring Final 2024 in de Ovo Arena Wembley en de Blast R6 Major in Manchester.

Met een aandeel van 6% in de wereldwijde esportmarkt bevindt het Britse segment zich op een groeipad. Verwacht wordt dat de wereldwijde esports-sector tegen het einde van het jaar een waarde van $1,6 miljard zal bereiken.

FIFAe kondigt nieuw RL-toernooi aan

Tijdens de Championship Sunday op de RLCS London Major kwam er een belangrijke aankondiging van FIFAe over het nieuwe Rocket League-toernooi. Aan de komende FIFAe World Cup zullen 16 landen deelnemen, elk vertegenwoordigd door drie hoofdspelers en één invaller.

Deze landen worden gekozen op basis van hun eerdere prestaties in Rocket League Majors. Om hun topspelers te bepalen, zullen de aangesloten bonden kwalificatietoernooien organiseren en geïnteresseerde deelnemers kunnen zich inschrijven via FIFA.GG.

Christian Volk, directeur eFootball en Gaming van de FIFA, beschreef dit nieuwe initiatief als een belangrijke samenwerking. Hij benadrukte dat het de bedoeling is om het esports ecosysteem van de FIFA te ontwikkelen en de aangesloten bonden een belangrijk podium te geven om hun Rocket League-talenten te laten zien.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *