April 23, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Kopenhagen is gastheer van het DoTA 2-toernooi The International 2024

  • March 13, 2024
  • 2 min read
Kopenhagen is gastheer van het DoTA 2-toernooi The International 2024

Het grootste Dota 2-evenement van 2024, The International, wordt in september gehouden in Kopenhagen, Denemarken.

Valve deed een onverwachte aankondiging op de Dota 2-website en onthulde de locatie en datum van The International 2024. Dit evenement, ook wel bekend als The International 13, is ongebruikelijk omdat Valve dit jaar alleen aan dit toernooi deelneemt.

De meeste toeschouwers dachten dat de details van The International veel later onthuld zouden worden vanwege recente transformaties in de professionele scene.

The International keert terug

Het nieuws is een frisse wind, vooral voor Europese fans die The International niet meer hebben gezien sinds het debuut in 2011 tijdens het Gamescom-evenement in Keulen, Duitsland. Er waren plannen om The International in 2020 en 2021 in Stockholm te houden, maar de pandemie stak daar een stokje voor.

In plaats daarvan werd het evenement van 2021 verplaatst naar Roemenië. Zij verklaarden echter enkele dagen voor het evenement dat fans niet konden komen vanwege een COVID-19 uitbraak.

De exacte data van het toernooi zijn nog niet bekendgemaakt. De blogpost laat echter doorschemeren dat het in september zou kunnen beginnen, iets eerder dan de afgelopen jaren. Deze verandering zou kunnen duiden op een verschuiving om The International in de nazomer te houden, aangezien het meestal in augustus plaatsvindt.

Het evenement wordt gehouden in de Royal Arena in Kopenhagen. Deze locatie heeft in het verleden veel esports-evenementen verwelkomd, zoals de BLAST Fall Finals en de aankomende CS2 Major.

Valve blaast klassieke format nieuw leven in

Valve heeft laten weten dat 16 teams tijdens dit evenement om de titel zullen strijden. Ze brengen directe invites en open kwalificatietoernooien terug, waarmee ze afstappen van de procedure van het Dota Pro Circuit.

In een throwback naar het oude format zal Valve topteams uitnodigen die het hele jaar goed hebben gepresteerd. Overgebleven plekken worden gevuld door open en gesloten kwalificatierondes.

Valve kiest welke teams worden uitgenodigd op basis van hun prestaties tijdens verschillende evenementen gedurende het jaar. Toernooien met kwalificatierondes en internationale deelname krijgen meer belang dan toernooien die alleen op uitnodiging worden gehouden en beperkt zijn tot één regio.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *