June 21, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

League of Legends bestrijdt valsspelen met Vanguard Anti-Cheat en hardwareverboden

  • May 22, 2024
  • 2 min read
League of Legends bestrijdt valsspelen met Vanguard Anti-Cheat en hardwareverboden

Na jarenlange verzoeken van de community heeft Riot Games het Vanguard anti-cheatsysteem in League of Legends uitgerold, samen met de implementatie van hardwareverboden. Deze belangrijke update is bedoeld om een einde te maken aan valsspelen en botten, problemen die het spel lange tijd hebben geteisterd.

League of Legends is een razend populair MOBA-spel gemaakt door Riot Games. Maar ondanks de blijvende aantrekkingskracht van het spel in de afgelopen tien jaar, zijn er nog steeds problemen met valsspelen, waardoor de ontwikkelaar eindelijk actie heeft ondernomen.

https://x.com/LeagueOfLegends/status/1778470780596334629/photo/1

Oplossingen tegen valsspelen

Phillip Koskinas, hoofd anti-cheatmaatregelen bij Riot Games, dat zowel League of Legends als Valorant ontwikkelt, toonde onlangs een grafiek die de toename van het aantal bans binnen LoL laat zien. De escalatie komt overeen met de implementatie van de anti-cheat tool Vanguard. Deze software werkt op het kernelniveau van de PC’s van spelers, waardoor het diepgaande toegang krijgt om ongeautoriseerde software en cheats op te sporen en te voorkomen.

Vanguard heeft niet veel bijval gekregen, vooral vanwege zorgen over de toegang tot de systemen van spelers en meldingen van schade aan pc’s. Riot heeft op deze aantijgingen gereageerd en lijkt de tool te steunen.

Terwijl Riot Games de integratie van zijn geavanceerde anti-cheatsysteem intensiveert, worden er ook hardware-ID-verboden ingevoerd. Hardwareverboden zijn gericht op de identificatietools van systemen, waardoor de toegang tot League of Legends vanaf verboden computers effectief wordt geblokkeerd.

Ondanks de bezorgdheid van gebruikers over dit niveau van toegang, beweert Riot Games dat het noodzakelijk is om een eerlijke en competitieve spelomgeving in League of Legends te handhaven. Dit houdt in dat geavanceerde cheats die door andere systemen over het hoofd worden gezien, effectief worden geïdentificeerd en geëlimineerd.

Het nieuwe anti-cheatsysteem en de hardwareverboden volgen op een aanzienlijke toename van het aantal gemelde gevallen van valsspelen.

De komst van Vanguard en het ferme standpunt over hardwareverboden vormen een essentieel keerpunt in het waarborgen van een gelijk speelveld en het bestrijden van oneerlijke voordelen in League of Legends esports. De uitroeiing van valsspelen en botting in LoL heeft dan ook geleid tot een hernieuwd gevoel van plezier voor spelers, die nu ongestoord volledig op kunnen gaan in de competitieve omgeving van het spel.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *