April 22, 2024
League of Legends Nieuws League of Legends

League of Legends MMO: Riot geeft laatste update over de status

  • March 21, 2024
  • 5 min read
League of Legends MMO: Riot geeft laatste update over de status

In een recente openbare aankondiging heeft Riot Tryndamere een update gegeven over X. Het team maakt actief vorderingen met het project. Er zijn echter zowel positieve als negatieve ontwikkelingen te melden.

Volgens de spelontwikkelaar heeft Riot besloten om de richting van het project te veranderen. Hij legde uit dat het oorspronkelijke idee niet uniek genoeg was in vergelijking met bestaande games. Hij benadrukte ook dat er iets moest komen dat echt een_”grote verandering in het genre_” teweeg zou brengen_._

Om het succes te garanderen, heeft Tryndamere onthuld dat Fabrice “Faburisu” Condominas de rol van Executive Producer voor de MMO op zich zal nemen. Faburisu, die eerder functies heeft bekleed bij BioWare en, met name, Electronic Arts, deelde zijn mening over de aankondiging via zijn persoonlijke X-account.

Opgewonden en vereerd om dit ongelooflijk getalenteerde team te versterken en de enorme verantwoordelijkheid op zich te nemen om een game met zulke hoge verwachtingen te leiden. Het ontwikkelen van een MMO is een monumentale onderneming en hoewel ik sta te popelen om aan de slag te gaan, ben ik me ook bewust van het geduld en doorzettingsvermogen dat het zal vereisen. De weg die voor ons ligt is lang en we zijn nog steeds bezig met de eerste kilometers van een marathon. Maar ik heb vertrouwen in onze reis en ben enthousiast over de mogelijkheden die voor ons liggen. Bedankt voor jullie vertrouwen, steun en passie. Op de reis die voor ons ligt.

Fabrice “Faburisu” Condominas

Volgens Tryndamere zijn ze het afgelopen jaar bezig geweest met het ontwikkelen van belangrijke elementen van het technische framework, waarbij Vijay Thakkar zijn rol als Technisch Directeur voor de game behoudt.

Negatieve update

Ondanks de potentiële voordelen van nieuwe teamleden, ligt er ook een uitdaging op de loer. De recente koerswijziging van Riot Games betekent dat het team voor onbepaalde tijd een pauze inlast.

De CEO, Tryndamere, liet doorschemeren dat dit mogelijk “meerdere jaren” zou kunnen zijn, wat aangeeft dat de langverwachte League of Legends MMO niet in de nabije toekomst zal worden gelanceerd.

Dit in tegenstelling tot sommige geruchten die een releasedatum van eind 2025 of begin 2026 suggereerden.

De game werd voor het eerst onthuld in 2020 en dit zal resulteren in een langere wachttijd voor de lancering van de game, waardoor sommige fans teleurgesteld zullen zijn. We kunnen nu echter alleen maar wachten en erop vertrouwen dat Riot onze verwachtingen zal overtreffen met een geweldige game.

Helaas is de exacte releasedatum nog onbekend en dat zal nog wel even zo blijven.

LoL MMO van Riot Games gaat meerjarige “donkere” fase in

Volgens een tweet van Marc Merrill, de medeoprichter van Riot Games, is de langverwachte Runeterra MMORPG op een belangrijk obstakel gestuit.

Het project zal vertraging oplopen en een belangrijke koerswijziging ondergaan met de aanstelling van Fabrice Condominas als nieuwe Executive Producer. Condominas heeft ervaring opgedaan bij industriegiganten als Riot, BioWare en EA.

De verklaring is teleurstellend voor fans die genieten van het lore-aspect, vooral na de grote ontslagen eerder dit jaar die leidden tot de sluiting van Riot Forge en andere platforms voor verhalende ontwikkeling.

Riot MMORPG gaat een lange reis tegemoet

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over een mogelijke MMORPG van Riot Games. In 2019 liet Merrill doorschemeren dat er mogelijk een MMO zou komen die zich afspeelt in Runeterra.

En nu, een jaar later, heeft Greg Street de ontwikkeling ervan officieel bevestigd.

Sindsdien is er een gebrek aan informatie geweest over deze mogelijk revolutionaire MMO. Merrill verzekerde fans er echter van dat er nog steeds aan de game wordt gewerkt, maar benadrukte ook het belang van een “stille fase” voor het team om de enorme taak effectief aan te kunnen.

Bovendien denken ze volgens Merrill niet dat spelers een bekende MMO willen met alleen een Runeterra-thema. Om het potentieel van Runeterra waar te maken en aan de hoge eisen van wereldwijde spelers te voldoen, moeten ze iets creëren dat echt een grote vooruitgang in het genre betekent.

Merrill erkent dat dit ambitieuze doel een behoorlijke uitdaging vormt. Toch heeft hij vertrouwen in het team, dat bestaat uit toegewijde MMO-spelers en bekwame ontwikkelaars.

Om het project in een nieuwe richting te sturen, is Fabrice Condominas, een doorgewinterde leider die eerder heeft gewerkt bij Riot, BioWare en EA, geselecteerd als Executive Producer.

Merrill prijst Condominas’ unieke kijk op zaken en onwrikbare toewijding om uitmuntendheid te bereiken, wat essentiële kwaliteiten zijn om deze “uitdagende reis” succesvol te volbrengen.

Volgens Merrill zijn de voorbereidingen voor de ommezwaai al in het verleden gestart. Tijdens de periode van Vijay Thakkar, die erkenning kreeg voor zijn betrokkenheid bij Star Wars Galaxies, stelde het team fundamentele technische kaders op om de ambitieuze visie mogelijk te maken.

Merrill sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van Thakkar en controleerde zijn blijvende deelname als Technisch Directeur.

De koerswijziging vereist een langere periode van beperkte communicatie, waarschijnlijk enkele jaren. Bovendien kreeg de aankondiging van het uitstel en de koerswijziging gemengde reacties van supporters.

Uiteindelijk lijkt het erop dat fans beperkte opties hebben en geduld moeten oefenen.

We begrijpen de opwinding en verwachting rond nieuwe informatie, maar we vragen om jullie vertrouwen tijdens deze stille fase.

Marc Merrill

Merrill stelde ook gerust door te zeggen:“Onthoud, ‘geen nieuws is goed nieuws’, want dat betekent dat we hard aan het werk zijn en ons hart en ziel storten in het maken van iets waar jullie hopelijk van zullen houden.”

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *