July 20, 2024
League of Legends Nieuws League of Legends

League of Legends verbant 47.000 valsspelers na uitrol Vanguard

  • June 13, 2024
  • 2 min read
League of Legends verbant 47.000 valsspelers na uitrol Vanguard

In een recente ontwikkelaarsupdate onthulde Riot Games dat er meer dan 47.000 valsspelers zijn verbannen uit League of Legends sinds de implementatie van het Vanguard anti-cheatsysteem.

Volgens de gegevens van Riot heeft Vanguard in minder dan zes weken 47.000 accounts geïdentificeerd en gebanned, die allemaal scripts gebruikten. Dit aantal vertegenwoordigt ongeveer zes procent van de accounts die sinds de lancering van de anti-cheatsoftware zijn verbannen. Daarnaast zijn de in-game bot-uren gedaald van meer dan een miljoen per dag naar slechts 50.000 per dag.

Riot Games beweert dat er ondanks de bannen geen waarneembaar effect is op het dagelijkse spelersaantal. De ontwikkelaars benadrukten zelfs het toegenomen aantal actieve spelers sinds de implementatie van Vanguard.

Het nieuwe leiderschap en de esports-strategie van Riot Games

Riot Games kondigde ook de benoeming aan van Paul “Pabro” Bellezza als nieuwe uitvoerend producent voor League of Legends. Hij was eerder een van de oprichters van het LoL-ontwikkelingsteam en heeft gewerkt aan Valorant, Wild Rift en Arcane, en zal toezicht houden op toekomstige updates voor het spel.

In zijn eerste grote aankondiging verklaarde Bellezza dat champion roadmaps niet langer in toekomstige dev updates zouden worden opgenomen. In plaats daarvan zal informatie over aankomende kampioenen via deze updates worden gedeeld. Daarnaast staat er een nieuwe PvE spelmodus genaamd Swarm gepland voor de lancering in juli, terwijl er verbeteringen worden aangebracht in gebieden die getroffen zijn door de champion mastery update.

De ontwikkelaarsupdate werd afgesloten met de aankondiging dat de Amerikaanse professionele competities LCS, CBLOL en LLA zich vanaf het seizoen 2025 zullen verenigen in één competitie genaamd de Americas League. Competities in Zuidoost-Azië, Hong Kong, Taiwan, Macau, Japan, Vietnam en Oceanië zullen ook een soortgelijke consolidatie ondergaan.

Bovendien is er een extra internationaal evenement gepland voor maart 2025, hoewel er op dit moment nog geen details bekend zijn gemaakt.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *