April 19, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

League-spelers dringen bij Riot Games aan op strengere maatregelen tegen smurfen

  • March 19, 2024
  • 3 min read
League-spelers dringen bij Riot Games aan op strengere maatregelen tegen smurfen

Smurfen blijft een omstreden aspect van multiplayer games, vooral in competitieve omgevingen zoals League of Legends. Het gebruik van secundaire accounts om te voorkomen dat je primaire profiel wordt aangetast, bestaat al lang, maar de gevolgen ervan op de dynamiek van de gameplay zorgen vaak voor controverse. Het probleem wordt nog verergerd door het feit dat makers van content vaak smurfaccounts gebruiken, waardoor het debat over de impact van smurfaccounts nog groter wordt.

In reactie hierop dringen veel spelers er bij Riot Games op aan om robuustere maatregelen te nemen om smurfen tegen te gaan. Velen beweren dat de prevalentie van smurfaccounts de integriteit van gerangschikte wedstrijden ondermijnt, wat leidt tot een suboptimale spelervaring voor de betrokkenen.

Het al lang bestaande probleem van smurfen, of het gebruik van alternatieve accounts om een oneerlijk voordeel te krijgen in multiplayerwedstrijden, is onlangs een veelbesproken onderwerp geworden onder League of Legends-spelers.

Spelers hebben sociale media zoals Reddit gebruikt om hun frustratie te uiten over de negatieve effecten van smurfen op hun gerangschikte ervaring.

Smurfen is vooral problematisch in competitieve games zoals League of Legends, waar de Matchmaking Rating (MMR) van spelers hun gameplay aanzienlijk beïnvloedt en hen matcht met spelers van vergelijkbare vaardigheidsniveaus.

Het gebruik van secundaire accounts om de gevolgen van verliespartijen of opgeblazen MMR te omzeilen, kan de balans van ranked games verstoren en een ongelijk speelveld creëren.

De enorme hoeveelheid smurfen creëert een ervaring die lijkt op die van engagementgebaseerde matchmaking en dit kan de reden zijn waarom zoveel mensen geloven dat er een “wachtrij voor verliezers” is.

Eén speler

Riot opgeroepen om actie te ondernemen

Verschillende spelers hebben consequente ontmoetingen met smurfen gemeld en de community dringt er bij Riot Games op aan om strengere maatregelen te nemen om dit probleem tegen te gaan.

De gemeenschap pleit ervoor dat Riot Games hardere consequenties oplegt, zoals permanente accountverboden of langdurige schorsingen, aan individuen die meerdere League of Legends-accounts aanmaken en gebruiken om een oneerlijk voordeel te behalen. Deze drastische maatregel zou smurfgedrag onder spelers kunnen ontmoedigen.

Sommige spelers pleiten ervoor dat Riot Games regelmatiger MMR-beoordelingen of discrete MMR-aanpassingen uitvoert om de storende aanwezigheid van smurfen tegen te gaan in een poging het speelveld in League of Legends ranked matches gelijk te trekken.

Veel spelers in de League of Legends-gemeenschap roepen Riot Games op om effectievere maatregelen tegen smurfen te nemen om een eerlijkere en leukere ranked-ervaring voor iedereen te bevorderen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *