June 21, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Legendarische League of Legends-speler “Faker” geëerd door Riot Games met opname in hun prestigieuze Hall of Legends

  • May 22, 2024
  • 3 min read
Legendarische League of Legends-speler “Faker” geëerd door Riot Games met opname in hun prestigieuze Hall of Legends

Spelontwikkelaar Riot Games heeft League of Legends-speler Lee ‘Faker’ Sang-hyeok aangekondigd als de eerste inductie in de Hall of Legends, een Hall of Fame voor League of Legends esports. Faker, die sinds zijn debuut in 2013 een dominante kracht is in de game, wordt gevierd met een speciaal in-game evenement met een event pass die spelers meeneemt door memorabele momenten uit zijn carrière.

In samenwerking met Mercedes-Benz lanceert Riot Games verschillende initiatieven om de prestaties van Faker te herdenken. Mercedes-Benz zal een kunstwerk maken met zijn grootste prestaties en hem een op maat gemaakte Mercedes-AMG SL 63 schenken. De autofabrikant is sinds 2020 een wereldwijde partner van alle esports-evenementen van League of Legends.

Als mid-laner voor esportsorganisatie T1 heeft Faker 10 LCK-titels, twee Mid-Season Invitational-titels en vier Worlds Championship-trofeeën gewonnen, waardoor hij de bijnaam ‘The Unkillable Demon King’ heeft gekregen. Zijn opkomst viel samen met de groei van League of Legends. Het League of Legends Worlds Championship van 2023, gewonnen door Faker en T1, was het best bekeken esports-evenement ooit met een piek van 6,4 miljoen kijkers (Chinese cijfers niet meegerekend).

John Needham, President of Esports bij Riot Games, gaf commentaar op de opname van Faker in de Hall of Legends: “Faker is echt de meest iconische en invloedrijke figuur in League of Legends en de esports-geschiedenis. Zijn naam is synoniem aan uitmuntendheid in League of Legends esports en hij heeft terecht zijn plaats verdiend als onze allereerste Hall of Legends inductee. We hopen dat hij nog vele jaren geschiedenis blijft schrijven.”

Tegelijk met de lancering van Hall of Legends kondigde Riot grote veranderingen aan in het businessmodel van de League of Legends-franchise, met als doel betere financiële resultaten en consistentere inkomsten voor teams te behalen door de focus te verleggen van het delen van sponsorinkomsten naar digitale aankopen in de game.


Hall of Legends

De Hall of Legends is een nieuw initiatief van Riot Games om de beste professionele spelers in de geschiedenis van League of Legends te erkennen en te eren. Het is een traditioneel “Hall of Fame”-concept dat de bijdragen viert van spelers die een grote impact hebben gehad op het spel door hun strategieën, successen en toewijding.

Faker

Faker, wiens echte naam Lee Sang-hyeok is, is een Zuid-Koreaanse professionele League of Legends-speler die algemeen wordt beschouwd als de beste aller tijden. Hij speelt sinds 2013 voor T1 (voorheen SK Telecom T1) en won een recordaantal van 10 LCK-titels, 4 wereldkampioenschappen (2013, 2015, 2016, 2023) en 2 Mid-Season Invitationals. Faker staat bekend om zijn uitzonderlijke mechanics en leiderschap in de game en wordt door fans vaak de “Unkillable Demon King” genoemd. Met zijn 27 jaar is hij een van de oudste actieve spelers in het LCK en speelt hij al bijna tien jaar professioneel.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *