July 20, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

LGD Gaming verzekert zich van een plaats in het beslissende bracket van de Riyadh Masters

  • July 9, 2024
  • 5 min read
LGD Gaming verzekert zich van een plaats in het beslissende bracket van de Riyadh Masters

LGD Gaming heeft zich verzekerd van een plek in de decider bracket van het prestigieuze Riyadh Masters toernooi na het winnen van een spannende tiebreaker tegen G2 x iG. Deze cruciale wedstrijd was nodig nadat beide teams hun reguliere seizoensontmoetingen afsloten met identieke algemene en wedstrijdrecords.

De Riyadh Masters, onderdeel van de Esports World Cup, is een van de meest prestigieuze evenementen op de Dota 2 esports kalender en trekt topteams van over de hele wereld. LGD Gaming’s doorzettingsvermogen en vaardigheid waren duidelijk te zien toen ze vochten om hun hoop op het toernooi levend te houden.

De Tiebreaker

Op de laatste dag van de play-in-actie speelden LGD Gaming en G2 x iG in een eerdere wedstrijd met 1-1 gelijk, waardoor beide teams een algemeen record van 0-2-3 en een wedstrijdrecord van 3-7 hadden. Dit gelijkspel vereiste een tiebreaker om te bepalen welk team de 5e plek in het Groep A-klassement zou bemachtigen. De verliezer zou zakken naar plek 6 en het toernooi verlaten.

G2 x iG begon sterk met een 46-minuten durende overwinning op rood, maar LGD Gaming antwoordde terug met een 42-minuten durende overwinning op rood en maakte het af met een 47-minuten durende overwinning op groen, waardoor hun plek in het beslissende bracket veilig werd gesteld.

De weg naar de groepsfase

Met hun overwinning zal LGD Gaming het in de volgende fase opnemen tegen de nummer 4 van Groep B, Nouns. Virtus.pro en MOUZ, beide als vierde geplaatst in hun groep, zullen ook strijden voor een plek in de groepsfase. Virtus.pro speelde gelijk tegen beastcoast, terwijl MOUZ gelijk speelde tegen PSG Quest. De wedstrijden in de beslissingsronde zijn best-of-three series.

De Riyadh Masters

De Riyadh Masters, dat deel uitmaakt van de Esports World Cup, heeft een prijzenpot van $5 miljoen en bestaat uit 20 teams. Teams als Team Falcons, BetBoom Team, Gaimin Gladiators, WBG, XG, Tundra Esports, Team Liquid, OG en Team Spirit verzekerden zich van directe toegang tot de groepsfase. De overige 12 teams streden in een round-robin format om de laatste acht plekken in de groepsfase. De play-in wedstrijden waren best-of-two series, waarbij de beste drie teams van elke groep doorgingen. De vierde en vijfde geplaatste teams stonden tegenover tegenstanders uit de tegenovergestelde groep om de laatste twee plaatsen in de groepsfase te bemachtigen.

Groepsfase en Play-Offs

De groepsfase, die loopt van woensdag tot en met 14 juli, wordt gespeeld in een best-of-two reeks. De beste vier ploegen van elke groep gaan door naar het bovenste deel van de play-offs, terwijl de ploegen die op de vijfde en zesde plaats eindigen doorgaan naar het onderste deel.

De play-offs met dubbele eliminatie vinden plaats van 16 tot en met 21 juli. Alle wedstrijden worden gespeeld in best-of-three formaat tot de grote finale in best-of-five formaat. Het winnende team ontvangt 1,5 miljoen dollar en 1.000 Esports World Cup-punten, terwijl de runner-up 800.000 dollar en 600 punten ontvangt.

Hoogtepunten uit groep A en B

Entity verzekerde zich van een plaats in de groepsfase van Groep A door Blacklist International met 2-0 te verslaan. In Groep B eindigden Aurora, HEROIC, nouns en Azure Ray in een gelijkspel, wat leidde tot beslissende wedstrijden om de drie teams te bepalen die doorgaan naar de top drie van de round-robin fase. De overwinning van LGD Gaming op G2 x iG heeft hun campagne nieuw leven ingeblazen.

De wedstrijden in de beslissende bracket, waaronder LGD Gaming vs. nouns, zullen bepalen welke teams zich bij de acht kwalificatieteams van de groepsfase voegen in de bovenste bracket van de play-offs. De overgebleven vier teams komen in de onderste regionen terecht. Andere belangrijke beslissende wedstrijden zijn Virtus.pro vs. MOUZ.

Focus op de Riyad Masters

Te midden van wereldwijde evenementen blijft de esportsgemeenschap gefocust op de Riyadh Masters, waar teams hun zoektocht naar de overwinning en een deel van de aanzienlijke prijzenpot voortzetten. Het toernooi laat niet alleen topklasse Dota 2 gameplay zien, maar is ook een belangrijke kans voor teams om erkenning en waardevolle Esports World Cup punten te krijgen.

Met een hoge inzet en intense competitie belooft Riyadh Masters 2024 een spannend evenement te worden voor zowel spelers als fans.


G2 x iG

G2 x iG (ook bekend als G2.iG) is een Dota 2-team dat is ontstaan uit een samenwerking tussen twee prominente esports-organisaties: G2 Esports uit Europa en Invictus Gaming uit China. Het team, gevestigd in China, werd opgericht op 8 december 2023.

G2 x iG neemt actief deel aan verschillende toernooien en heeft wedstrijden gepland tegen sterke concurrenten zoals Entity, BLCK, VP, bc en LGD in juli 2024. Deze wedstrijden maken deel uit van prestigieuze toernooien, waaronder de Riyadh Masters 2024, de Snow Ruyi Invitational en het langverwachte The International 2024, dat in september 2024 plaatsvindt. Het team heeft in totaal al ongeveer $ 235.000 gewonnen.

In hun recente toernooi-optredens heeft G2 x iG zowel overwinningen als nederlagen geleden. Ze leden een 1-2 verlies tegen Zero in The International 2024: China Qualifier op 11 juni 2024, maar behaalde een 2-0 overwinning tegen OW in hetzelfde kwalificatietoernooi twee dagen eerder. De ploeg presteerde ook goed in de Riyadh Masters 2024: China Closed Qualifier begin juni 2024, met 2-0 overwinningen op KEV en Bright. Ze verloren echter met 0-2 van Team Spirit in de PGL Wallachia Season 1 in mei 2024, terwijl ze een 2-0 overwinning behaalden op Team Liquid in hetzelfde toernooi.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *