April 22, 2024
Uncategorized

Meer dan 800.000 kijkers op het hoogtepunt van het LEC Winter 2024-evenement

  • February 19, 2024
  • 3 min read
Meer dan 800.000 kijkers op het hoogtepunt van het LEC Winter 2024-evenement

Het 2023 League of Legends World Championship heeft een nieuw record gevestigd als meest bekeken evenement in de geschiedenis van eSports, met een piekkijkersaantal van 6,4 miljoen. Dit overtrof het vorige record van de Free Fire World Series 2021 in Singapore, met een piek van 5,41 miljoen kijkers.

De League of Legends European Championship (LEC) Winter 2024 split heeft een monumentale plons gemaakt in de esports kijkerspoel en werd het op drie na meest bekeken evenement in de geschiedenis van de competitie. Met een duizelingwekkende piek van 830.000 kijkers evenaarde de Wintersplit bijna het kijkerspubliek van de LEC Spring 2021 en overtrof het de LEC Finals 2023 met meer dan 150.000 kijkers.

Succesvolle openingsweek en co-streaming

De Winter 2024 Split begon met een indrukwekkende start met meer dan 600.000 kijkers tijdens de openingsweek.
Deze stijging in kijkersaantallen wordt deels toegeschreven aan de populariteit van co-streaming. Met name de Twitch-kanalen van de Spaanse streamer Ibai en de voormalige LEC-caster Caedrel speelden een belangrijke rol in het versterken van de cijfers. Ibai, mede-eigenaar van de esportsorganisatie KOI, en Caedrel’s uitzendingen droegen bij aan de hoge kijkcijfers, vooral toen MAD Lions KOI, een team met een aanzienlijke fanbase, doorging naar de finale van het toernooi.

Spaanse dominantie en uitzenduitdagingen

In een opmerkelijke wending van de gebeurtenissen presteerden de Spaanstalige platforms beter dan de Engelstalige uitzendingen, met kijkcijfers die respectievelijk 348.027 en 318.345 piekten.
Het hoofdevenement was echter niet zonder uitdagingen. De officiële uitzending had te kampen met een crash tijdens de laatste wedstrijd, waardoor kijkers massaal gebruik gingen maken van co-streams, die niet werden beïnvloed. Deze technische hik leidde tot een reactie van de gemeenschap op Riot Games, vooral in het licht van de recente ontslagen waarbij meer dan 500 banen werden opgeheven, veel van het LEC-productieteam.

Historische context en hoogtepunten van het team

De Winter Split, die in 2023 werd geïntroduceerd als derde officiële splitsing in het LEC-seizoen, biedt fans jaarlijks vier finales tussen EMEA-teams. G2 Esports kwam als winnaar uit de bus in de Winter Split van 2024, met de laatste wedstrijd die het hoogste aantal kijkers van het toernooi trok. MAD Lions KOI was, ondanks het feit dat het de finale niet won, het best bekeken team met ongeveer 11,6 miljoen kijkers voor hun wedstrijden.
Karmine Corp, een Franse esports-organisatie, zorgde ook voor opschudding door gemiddeld 437.170 kijkers naar hun wedstrijden te trekken, waardoor zij het populairste team waren wat betreft gemiddelde kijkcijfers tijdens LEC Winter 2024.

Conclusie

De LEC Winter 2024 split heeft een nieuwe benchmark gezet voor kijkersaantallen en laat de blijvende populariteit en groei van esports zien. Met co-streaming die een waardevolle aanwinst blijkt te zijn en teams als MAD Lions KOI en Karmine Corp die de betrokkenheid van fans stimuleren, ziet de toekomst van het LEC er rooskleuriger uit dan ooit, ondanks de uitdagingen waarmee het productieteam werd geconfronteerd. Terwijl de esports-gemeenschap blijft groeien, zijn evenementen zoals de LEC Winter 2024 split een bewijs van het levendige en gepassioneerde publiek dat de competitieve game-industrie voortstuwt.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *