July 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Na 932 dagen verlies verzekeren Sentinels zich van hun plek in het Masters Madrid toernooi

  • March 5, 2024
  • 3 min read
Na 932 dagen verlies verzekeren Sentinels zich van hun plek in het Masters Madrid toernooi

Sentinels is een professionele esports organisatie gevestigd in Los Angeles, Verenigde Staten, bekend om zijn competitieve team in de VALORANT esports scene. Het team heeft een geschiedenis van succes, waaronder de eerste winnaars van een internationaal evenement van de VALORANT Champions Tour (VCT 2021: Stage 2 Masters – Reykjavík). Vanaf begin 2024 bestaat het actieve team uit de spelers zekken, Sacy, TenZ, johnqt en pANcada (vervanger), en Zellsis heeft zich onlangs ook aangesloten. Het management van de organisatie bestaat onder andere uit hoofdcoach kaplan en assistent-coach DrewSpark.

In een spannende halve finalewedstrijd op 3 maart behaalde Sentinels (SEN) een 2-1 overwinning op NRG Esports in het Valorant Champions Tour (VCT) Americas Kickoff-toernooi. Deze overwinning toonde niet alleen de veerkracht van SEN, maar leverde hen ook een felbegeerde plek op tijdens het komende internationale LAN-evenement, Masters Madrid, dat door Riot Games wordt georganiseerd voor het VCT 2024-seizoen.

Een terugkeer naar de wereldwijde competitie

De laatste keer dat SEN op het internationale podium stond, was tijdens Masters Berlijn in 2021. Sindsdien heeft het team een flinke opknapbeurt gehad, met Tyson “TenZ” Ngo als enige lid van de vorige line-up die bij het team blijft.

TenZ’s geweldige prestaties

TenZ, een gevierd figuur in de Valorant-scene, toonde zijn uitzonderlijke vaardigheden op de eerste map van de serie en speelde een cruciale rol in de eerste overwinning van SEN.

De halve finales

De serie begon met een overwinning voor SEN op de map Sunset, waarmee een slopende viervoudige verlenging werd afgesloten met een 16-14 score. TenZ’s opmerkelijke 30 kills als Omen waren essentieel in deze zwaarbevochten overwinning.

NRG reageerde krachtig op de tweede map, Ascent, waar ze de verdediging van SEN ontmantelden en een 13-8 overwinning behaalden. Ethan’s opmerkelijke prestatie op KAY/O was een belangrijke factor in hun comeback.

In de beslissende derde map, Split, domineerde SEN met een 13-3 overwinning. Hun strategieën werden vlekkeloos uitgevoerd en de gecombineerde inspanningen van Mouhamed “johnqt” Ouarid’s positiespel op Cypher en TenZ’s voortdurende uitmuntendheid op Omen leidde het team naar succes. Een bijzonder gedenkwaardig moment was TenZ’ vertoon van vaardigheid en teamwork in een 2v4-situatie, waardoor johnqt een cruciale ronde kon winnen.

Masters Madrid Anticipatie

De dominante prestatie van SEN, gekenmerkt door een 11-1 halverwege voorsprong op de derde map, verzekerde hun deelname aan Masters Madrid. De reis van het team tot nu toe werd gekenmerkt door intense momenten, vaardig spel en strategisch teamwork, waarmee de weg werd bereid voor wat een spannende internationale competitie belooft te worden als ze zich voorbereiden op de confrontatie met enkele van de sterkste teams ter wereld.

Het VCT 2024-seizoen belooft een spannend seizoen te worden, met de terugkeer van SEN op het wereldtoneel tijdens de Masters in Madrid, waar zowel fans als deelnemers reikhalzend naar uitkijken. Nu het toernooi nadert, zullen alle ogen gericht zijn op SEN om te zien of ze hun momentum kunnen voortzetten en een blijvende impact kunnen hebben op de Valorant esports scene.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *