May 30, 2024
Fortnite Fortnite Nieuws

NASA werkt samen met Fortnite en Minecraft voor onderwijs en entertainment rond zonsverduistering

  • April 9, 2024
  • 2 min read
NASA werkt samen met Fortnite en Minecraft voor onderwijs en entertainment rond zonsverduistering

Op 8 april vond er een zonsverduistering plaats, waarbij de zon, de maan en de aarde op één lijn stonden. Deze hemelse gebeurtenis was in bepaalde regio’s ongeveer vier minuten en 30 seconden zichtbaar. Voorzichtigheid is geboden, want directe waarneming van een zonsverduistering kan leiden tot blijvend oogletsel.

Om het bewustzijn en de voorlichting over zonsverduisteringen te bevorderen, werd door een samenwerking tussen NASA, NEA, Microsoft en Epic Games het initiatief “Look Up! Dit initiatief was gericht op gamers en had als doel hen te onderwijzen over zonsverduisteringen door middel van boeiende Twitch-streams met een eclips-thema.

Het “Look Up!” initiatief bevatte Minecraft en Fortnite modi, met verschillende streamers die deelnamen aan deze educatieve inspanning. De live-uitzending was gepland van 14.00 tot 16.00 uur Eastern Time op het Twitch-kanaal van NEA.

Het Minecraft-segment bevatte “educatieve elementen” waarin streamers puzzels met betrekking tot maansverduisteringen oplosten en vragen over maansverduisteringen beantwoordden, terwijl Fortnite het verkennen van gebieden omvatte die het totaliteitspad weerspiegelden, waarbij spelers zich door verschillende gebieden waagden die toegankelijk waren door door delen van het totaliteitspad van de eclips te bewegen.

Alle content tijdens het evenement bevatte echte beelden van de zonsverduistering. Daarnaast werden er op verschillende sociale mediaplatforms en op nieuwszenders herinneringen verspreid over de mogelijke gevaren van het direct bekijken van een zonsverduistering zonder voldoende oogbescherming.

Of kijkers een totale of gedeeltelijke zonsverduistering zagen, hing af van hun locatie. Ze moesten ervoor zorgen dat ze veilig konden kijken door een zonsverduisteringsbril te kopen. Deze brillen waren speciaal ontworpen voor het observeren van dergelijke astronomische gebeurtenissen en waren verkrijgbaar bij winkels of detailhandelaren in hun omgeving. Door de grote vraag was de beschikbaarheid dichter bij de datum van het evenement echter beperkt.

NASA’s live-uitzending bood echter een betrouwbare en verrijkende ervaring voor degenen die niet van tevoren een beschermende bril konden kopen, waardoor ze veilig konden genieten van en leren over dit zeldzame hemelverschijnsel.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *