July 20, 2024
Fortnite Nieuws Fortnite

NASCAR bundelt krachten met Fortnite voor spannend Rocket Racing-avontuur

  • July 5, 2024
  • 2 min read
NASCAR bundelt krachten met Fortnite voor spannend Rocket Racing-avontuur

NASCAR betreedt op ongekende wijze de gamewereld en gaat een partnerschap aan met Fortnite om een unieke race-ervaring te bieden in Rocket Racing. De eerste baan die wordt geïntroduceerd is de Chicago Street Course, een vernieuwde versie van de iconische NASCAR-baan. Meer circuits staan gepland voor later in 2024.

Spelers racen met hun eigen auto’s uit hun Fortnite-inventaris, beheersen de snelheid, driften en navigeren langs verschillende routes in multiplayer- of soloraces die het verkennen van de kaart aanmoedigen.

De samenwerking tussen NASCAR en Fortnite is het begin van een uitgebreide race-reis voor spelers, waarbij ze meerdere mogelijkheden krijgen om zich in de loop der tijd met NASCAR op het platform bezig te houden.

NASCAR heeft altijd grenzen verlegd en op spannende manieren contact gemaakt met fans.

Nick Rend

Perspectieven van het leiderschap op de samenwerking

Nick Rend, de Managing Director van Esports en Gaming bij NASCAR, was enthousiast over het vooruitzicht van deze baanbrekende samenwerking, die een nieuwe manier biedt om banden met fans aan te knopen door middel van meeslepende en boeiende ervaringen.

“Fortnite biedt het perfecte platform om een wereldwijd publiek aan te spreken, door de intensiteit van NASCAR-racen te combineren met de meeslepende wereld van Fortnite,” verklaarde hij.

In zijn enthousiasme over de samenwerking tussen Karta en NASCAR deelde Erik Londré, de CEO van de bekroonde metaverse-studio, zijn visie over het creëren van een boeiende en interactieve race-ervaring die zowel motorsportfans als gamers zou boeien.

“Ons doel was om de essentie van NASCAR-racen te vangen – de snelheid, de strategie, de adrenaline – en dit te injecteren met een dosis Fortnite-plezier,” zei Londré.

Karta speelde een sleutelrol bij het creëren van een op NASCAR geïnspireerde race-ervaring in Fortnite, waarbij snelheid en creativiteit samenkomen in intense multiplayerraces of solotijdritten.

Door samen te werken met Fortnite voor Rocket Racing, begeeft NASCAR zich op een nieuw terrein van spanning in games. Met de Chicago Street Course als nog maar het begin, kunnen spelers een spannende reis van snelheid en strategie verwachten. Deze samenwerking verrijkt niet alleen de spelervaring, maar versterkt ook de band van NASCAR met een wereldwijd publiek door middel van innovatieve virtuele raceavonturen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *