May 30, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Nieuwe spelmodus geïnspireerd op Vampire Survivor debuteert in League of Legends

  • April 8, 2024
  • 3 min read
Nieuwe spelmodus geïnspireerd op Vampire Survivor debuteert in League of Legends

In een spannende aankondiging die de League of Legends-community in vervoering brengt, heeft Riot Games plannen onthuld voor een nieuwe PvE (Player vs. Environment) spelmodus die in de zomer van 2024 wordt gelanceerd. Deze aankomende toevoeging, geïnspireerd op de populaire indiegame Vampire Survivors, belooft spelers een nieuwe en spannende uitdaging te bieden door de strategische gameplay van League te combineren met de meedogenloze actie van bullet heaven-games.

Over Vampire Survivor

“Vampire Survivors” is een gothic horror casual game met rogue-lite elementen, geroemd om zijn eenvoudige maar verslavende gameplay. De game is ontwikkeld en uitgegeven door Luca Galante, ook bekend als Poncle, en is alom geprezen om zijn meeslepende mechanica. Sinds de volledige release in oktober 2022 is de game een belangrijke speler in de indiegame-scene. In “Vampire Survivors” nemen spelers het op tegen hordes monsters, verzamelen ze power-ups en ontwikkelen ze hun vaardigheden om steeds uitdagendere golven vijanden te overleven. Ondanks de naam bevat het spel geen vampiers onder de vijanden. In plaats daarvan komen spelers allerlei andere monsterlijke wezens tegen in hun zoektocht om te overleven.

Het succes van de game wordt onderstreept door de “overweldigend positieve” Steam-recensies, die een mijlpaal van 200.000 recensies hebben bereikt met een 98% positieve beoordeling. De game heeft ook verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder awards bij de Golden Joystick Awards en de British Academy Games Awards, waar de game won voor Best Game en Game Design. “Vampire Survivors” heeft een nieuw subgenre van games geïnspireerd, die vaak “VS-likes” worden genoemd, vanwege de unieke mix van kogel-helle-actie en idle clicker-mechanica. Daarnaast heeft de game zich uitgebreid tot versies voor macOS, Windows, Xbox en mobiele apparaten, met verdere contentupdates en DLC-uitbreidingen die nieuwe personages, wapens en levels toevoegen.

Een nieuwe PvE-ervaring

Deze nieuwe spelmodus, die de naam “bullet heaven survivor” heeft gekregen, dompelt spelers onder in intense gevechtsscenario’s waarin ze het opnemen tegen golven vijanden. Het concept doet denken aan Vampire Survivors, waarin spelers door hordes tegenstanders navigeren en upgrades en stat boosts verzamelen om langer te overleven en hogere scores te halen.
De beslissing van Riot Games om deze modus te introduceren volgt op het succes van eerdere PvE-evenementen zoals Star Guardian Invasion en Odyssey: Extraction, hintend op de mogelijke integratie van een nieuwe skinlijn die bij de spelmodus hoort.

Anticipatie en speculatie

Hoewel Riot weinig details heeft bekendgemaakt, heeft de aankondiging al geleid tot veel speculatie en opwinding binnen de League-community. Fans discussiëren gretig over mogelijke thema’s voor de nieuwe modus, waarbij velen hopen op de terugkeer van geliefde skinlijnen zoals Arcade of Star Guardian. Vooral het Arcade-thema, met zijn levendige, retro-esthetiek, wordt gezien als een passende achtergrond voor het bullet heaven-overlevingsconcept.

Een onvergetelijke zomer

De nieuwe PvE-modus zal naar verwachting debuteren tijdens het League of Legends zomerevenement, dat traditioneel in de eerste of tweede week van juli begint. Deze timing suggereert dat spelers niet lang hoeven te wachten om in de actie te duiken. Het zomerevenement is van oudsher een hoogtepunt voor de League-community, waarbij nieuwe content en ervaringen worden geïntroduceerd die het spel fris en boeiend houden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *