April 19, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Nilah: de verborgen ADC in gaming waar niemand het over heeft

  • April 1, 2024
  • 2 min read
Nilah: de verborgen ADC in gaming waar niemand het over heeft

Hoewel Nilah vaak een hoge winrate heeft in de bot lane, blijft haar speelratio verrassend laag. Waarom wordt zo’n effectief personage zo weinig gespeeld?

League of Legends heeft verschillende categorieën, zoals Marksman, Fighters en Assassins. Kampioenen binnen dezelfde categorie delen meestal standaardfuncties of -tactieken, waardoor het wisselen van kampioenen soepel verloopt.

Supports op maat maken voor succes

Sommige ADC’s werken heel goed met specifieke supports, bijvoorbeeld Lucian en Nami. Maar meestal kan elke ADC met elke ondersteuning samenwerken. Wat cruciaal is voor een ADC om rekening mee te houden, is de support van de tegenstander, want zij hebben de taak om je de hele wedstrijd op afstand te houden.

In tegenstelling tot anderen hechten Nilah en Samira veel waarde aan hun support. Hoewel Samira de voorkeur geeft aan support, kan ze met haar vaardigheden op afstand zelfs goed presteren met een Soraka aan haar zijde.

Nilah is een melee personage met een uniek passief voordeel van Riot Games. Als ze de genadeklap uitdeelt aan minions, krijgt ze bonus XP voor zichzelf en haar dichtstbijzijnde bondgenoot. Daarnaast krijgt ze verhoogde healing en shielding perks, die ook worden gegeven aan haar dichtstbijzijnde teamgenoot.

Als melee-kampioen verbetert Nilah aanzienlijk tijdens de latere stadia van het spel. Haar vaardigheden worden frequenter en kosten minder door haar hoge aantal kritieke hits. Dit maakt haar krachtig, maar resulteert ook in een uitdagend vroeg spel waarin ze sterk afhankelijk is van haar support.

Ze functioneert net als Yasuo, Yone en Tryndamere, maar ze krijgt niet automatisch critical hits zoals zij. Als Nilah geen ondersteunende bondgenoot heeft die zorgt voor heling en bescherming, is haar passieve vaardigheid niet zo effectief.

Nilah is een beetje een paradox. Ze wordt niet veel gespeeld omdat veel spelers geen vaardigheid hebben met deze kampioen, en door dit gebrek aan vaardigheid lijkt ze vaak zwak. Omdat ze er zwak uitziet, is ze niet populair. En omdat ze niet populair is, weten minder mensen hoe ze haar effectief kunnen bespelen.

Spelers die haar onder de knie hebben en een team vormen met de juiste ondersteuning, kunnen een winstpercentage tot 60% halen. Dit percentage kan echter dalen tot 45% zonder een healer support.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *