July 20, 2024
CS 2 CS 2 Nieuws

NRG valt in voor Rocket bij Amerikaanse CS2 Major RMR na overtreding van regels door spelers

  • February 22, 2024
  • 3 min read
NRG valt in voor Rocket bij Amerikaanse CS2 Major RMR na overtreding van regels door spelers

NRG Esports heeft een nieuwe kans gekregen om te strijden voor een plaats in de prestigieuze PGL CS2 Copenhagen Major na de diskwalificatie van team Rocket van de Amerikaanse RMR. De beslissing werd door de organisatoren bekendgemaakt na een reeks overtredingen van de regels door Rocket, waaronder een valsspeelincident met een van hun spelers.

RMR

De Regional Major Rankings (RMR)-toernooien in Counter-Strike zijn een reeks evenementen die dienen als kwalificatiesysteem voor de Valve Major Championships. De RMR-toernooien werden in 2020 geïntroduceerd als vervanging voor de CS:GO Minor Championships en zijn verdeeld in regio’s: Azië-Pacific, Europa en Amerika. Teams strijden in deze evenementen om punten te verdienen die bepalend zijn voor hun kwalificatie en plaatsing voor de komende Major Championships.

PGL CS2 Major Kopenhagen

De PGL CS2 Major Kopenhagen 2024 is een S-Tier offline Counter-Strike 2 toernooi georganiseerd door PGL, dat plaatsvindt van 17 tot 31 maart 2024 in Kopenhagen, Denemarken. Er doen 24 teams mee die strijden om een prijzenpot van $1.250.000 USD. Het evenement bestaat uit een Openingsfase met een Zwitsers systeemformaat van 16 teams, gevolgd door een Eliminatiefase met als hoogtepunt een Playoff-fase in de Royal Arena met een single-elimination bracket. Alle play-offwedstrijden zijn best of three.

Schandaal door valsspelen en regelovertredingen

Damian “EMIYA” Boulware of Rocket kreeg een ban van twee jaar van FACEIT wegens valsspelen, zijn tweede ban op het platform. Dit incident, in combinatie met de bekentenis van Rocket-spelers Ahmed “ayy” Mahmoud en Matthew “nero” Seymour dat hun coach illegaal met hen had gecommuniceerd tijdens de gesloten kwalificatiewedstrijden van de RMR, leidde tot de diskwalificatie van het team. Dergelijke communicatie is expliciet verboden in het reglement van het evenement.

Tweede kans voor NRG

NRG werd verslagen door Rocket in een 2-2 wedstrijd tijdens de gesloten kwalificatiewedstrijd en was de verwachte vervanger van de gemeenschap. Het team, dat in november 2023 terugkeerde in de Counter-Strike-scene met een high-profile Noord-Amerikaans roster, heeft sinds de terugkeer moeite gehad om belangrijke resultaten te boeken. Het team bestaat onder andere uit voormalig Team Liquid AWPer oSee en coach daps, evenals opvallende spelers Brehze, HexT en FaNg.

Ondanks hun recente glansloze prestaties, waardoor ze er niet in slaagden om zich te kwalificeren voor de RMR van de Kopenhagen Major en te kort kwamen in de kwalificatietoernooien voor IEM Chengdu 2024, heeft NRG nu de kans om hun seizoen om te gooien met deze onverwachte deelname aan de Amerikaanse RMR.

Komende Amerikaanse RMR

De Amerikaanse RMR begint op 1 maart in Monterrey, Mexico. De top vijf teams verzekeren zich van een plek in de Deense Major. De deelname van NRG heeft hun hoop om de Major te halen weer aangewakkerd, maar of ze deze kans kunnen benutten valt nog te bezien.

Reactie van de gemeenschap en zorgen over integriteit

De CS2-gemeenschap had de diskwalificatie van Rocket verwacht na de onthullingen over de ban van EMIYA en de overtredingen van de regels door het team. De situatie heeft geleid tot een bredere bezorgdheid over de integriteit van de competitie, vooral gezien de beschuldigingen dat Rocket mogelijk niet het enige team was dat zich bezighield met verboden coachcommunicatie tijdens de gesloten kwalificatiewedstrijd.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *