April 23, 2024
eSports eSports Nieuws

Overwatch 2 vernieuwt Pharah voor moderne gameplay

  • February 15, 2024
  • 3 min read
Overwatch 2 vernieuwt Pharah voor moderne gameplay

In een uitgebreide update die het slagveld een nieuwe vorm heeft gegeven, heeft Overwatch 2 Season 9 belangrijke veranderingen geïntroduceerd die de dynamiek van de game hebben veranderd, met name door de rol van DPS-helden te benadrukken en tankstrategieën te herdefiniëren. Bovendien is er een grote herbewerking voor Pharah onthuld, met als doel haar zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen in gevechten te verbeteren.

DPS-helden in de schijnwerpers

De laatste aanpassingen in Overwatch 2 hebben met name de gezondheid van helden vergroot en significante veranderingen in projectielen geïntroduceerd, waaronder snellere verplaatsingssnelheden en grotere hitboxes. Deze verschuiving heeft geleid tot een heersend sentiment dat DPS-helden nu het gamelandschap domineren en tankhelden overschaduwen, die voor grotere uitdagingen komen te staan.

Voormalig Overwatch League-prof en analist Reinforce benadrukte de impact van deze veranderingen door te zeggen: “Het spel is zich meer gaan richten op DPS en er is een merkbare afname in de efficiëntie van healing.” Helden zoals Ashe, Soldier 76 en Tracer zijn opgekomen als bijzonder geduchte krachten op het slagveld, waarbij hun vermogen om superieure schade uit te delen een kritieke factor is geworden in het succes van een team.

Tankspelers zijn nu genoodzaakt hun strategieën aan te passen en zich meer te richten op overleven en positionering om passieve schade te minimaliseren. De rol van tanks is verschoven van het actief veiligstellen van kills naar het faciliteren van teamsucces door effectieve schadebeperking.

Competitieve spelherziening

Een andere belangrijke update is de herziening van Competitive Play, waardoor spelers nu groepen kunnen vormen over een breder vaardigheids- en rankenspectrum. Deze verandering is zeer positief ontvangen door de community, waardoor vrienden vrijer van het spel kunnen genieten.

Pharah’s grote herbewerking

Seizoen 9 heeft ook Pharah flink onder handen genomen, met als doel haar onafhankelijker te maken van Mercy en haar veelzijdigheid in gevechten te vergroten.

Jet Dash-vaardigheid

De introductie van de Jet Dash-vaardigheid betekent een cruciale verandering voor Pharah, waardoor ze vijandelijke aanvallen kan ontwijken en effectiever kan manoeuvreren. Deze vaardigheid kan zowel in de lucht als op de grond worden geactiveerd, waardoor haar horizontale mobiliteit aanzienlijk wordt vergroot.

Projectiel- en gezondheidsaanpassingen

Pharah’s raketprojectielen zijn groter en sneller geworden, hoewel de explosieradius iets is verkleind om de balans te bewaren. Daarnaast is haar gezondheidsreservoir verhoogd van 200 naar 250 en zijn er aanpassingen gedaan aan haar brandstofverbruik om soepeler te kunnen vliegen.

Nieuwe en opnieuw ontworpen vaardigheden

De vaardigheid Concussive Blast is opnieuw ontworpen om te dienen als middel om mensenmassa’s onder controle te houden, waarbij minder schade wordt aangericht maar vijanden worden teruggeslagen. Bovendien heeft Pharah een nieuwe secundaire vuurkracht gekregen, de Repulsor Beam, die vijanden wegduwt, wat handig is voor het vrijmaken van chokepoints of het verdedigen van strategische posities.

Conclusie

Overwatch 2 Seizoen 9 heeft een reeks updates geïntroduceerd die de dynamiek van het spel aanzienlijk hebben beïnvloed, de dominantie van DPS-helden benadrukken en tankspelers uitdagen om hun strategieën aan te passen. Daarnaast is Pharah grondig herwerkt om haar zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen te vergroten, wat een nieuw tijdperk inluidt voor haar gameplay. Terwijl de community door deze veranderingen navigeert, zullen de veranderende strategieën en heldenvoorkeuren ongetwijfeld de toekomst van Overwatch 2 vormgeven.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *