April 24, 2024
Uncategorized eSports eSports Nieuws

Overwatch 2’s Negende Seizoen Mid-Point Update: Uitgebreide Update Notities Gepubliceerd

 • February 23, 2024
 • 3 min read
Overwatch 2’s Negende Seizoen Mid-Point Update: Uitgebreide Update Notities Gepubliceerd

Overwatch 2 Seizoen 9 Mid-Season Update: Het slagveld in balans brengen

Blizzard Entertainment heeft een tussentijdse update voor Overwatch 2’s Seizoen 9 geïntroduceerd, met de toepasselijke naam “Champions”. Deze update brengt een reeks balanswijzigingen met zich mee die gericht zijn op het verfijnen van de gameplay-ervaring. Deze update volgt op de belangrijke veranderingen in de eerste Season 9-patch, die een nieuwe Support-held introduceerde, Illari, een PvP-spelmodus genaamd Flashpoint, PvE Invasion Story Missions en het Cosmic Crisis co-op-evenement, naast een revisie van de competitieve spelervaring.

Overwatch 2 is een free-to-play first-person shooter ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. Het is het vervolg op de heldenshooter Overwatch uit 2016 en bevat een vernieuwde PvP-ervaring met 5v5 teamgevechten in plaats van het oorspronkelijke 6v6-formaat. De game bevat een roster van meer dan 30 unieke helden, elk met hun eigen vaardigheden, en biedt verschillende spelmodi zoals Push, Control, Escort, Hybrid en meer. Overwatch 2 legt de nadruk op teamgebaseerde gameplay en is beschikbaar op meerdere platforms met cross-play ondersteuning.

Aanpassingen in heldenbalans

Tankhelden aanpassingen

 • D.Va: De basisprojectielgrootte van haar Light Gun in de pilootmodus is teruggebracht van 0,25 meter naar 0,2 meter, om iets te doen aan de eerder ervaren overmacht.
 • Roadhog**: Zijn “Take a Breather”-vaardigheid zorgt nu voor 50 procent minder schade, in plaats van 40 procent, waardoor hij beter bestand is tegen tanks.
 • Zarya: De minimale schade per seconde stijgt van 85 naar 95 en het maximum van 170 naar 190. Dit versterkt haar offensieve aanwezigheid.

Afstemming schade helden

 • Hanzo**: De basisprojectielgrootte van zijn pijlen is verlaagd van 0,1 naar 0,075 meter, waardoor spelers nauwkeuriger moeten zijn.
 • Junkrat**: De cooldown van zijn Concussion Mine is verlaagd van acht naar zeven seconden en de schade is aangepast om zijn burst damage potential te verhogen.
 • Soldaat: 76 en Widowmaker: Beide helden hebben aanpassingen gezien in de grootte van hun primaire vuurprojectiel, nu op 0,05 meter, waarbij Widowmaker ook een verhoging heeft gekregen in haar maximale bereik voor het afvallen van schade.

Supporthelden herbalanceren

 • Illari**: De cooldown van de Healing Pylon is verlaagd, maar als deze wordt vernietigd door een vijand, wordt de cooldown penalty verhoogd. De explosieschade van haar ultieme vaardigheid is ook verhoogd en er is een nieuw mechanisme voor het afnemen van schade geïntroduceerd.
 • Lúcio: De grootte van zijn primaire vuurbasisprojectiel is verkleind, wat invloed kan hebben op de consistentie van zijn schade-output.
 • Mercy**: De grootte van het primaire vuurprojectiel van de Caduceus Blaster is verkleind, wat invloed kan hebben op haar zelfverdedigingsmogelijkheden.
 • Zenyatta: Een verlaging van zijn basisgezondheid en de terugslag van zijn mêlee-kick kunnen van invloed zijn op zijn overlevingsvermogen en zijn vermogen om mensenmassa’s onder controle te houden.

Deze gerichte aanpassingen, die vanaf 21 februari van kracht zijn, maken deel uit van Blizzards voortdurende inspanningen om een evenwichtige en competitieve omgeving in Overwatch 2 te behouden. De veranderingen zullen naar verwachting invloed hebben op de spelersstrategieën en kunnen de meta van het spel veranderen naarmate het seizoen vordert.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *