April 23, 2024
CS 2 Nieuws CS 2 Dota 2 Dota 2 Nieuws

Perfect World werkt samen met GG.BET en PGL voor komende Dota 2- en CS:GO-toernooien

  • March 15, 2024
  • 4 min read
Perfect World werkt samen met GG.BET en PGL voor komende Dota 2- en CS:GO-toernooien

PGL, een gerenommeerde organisator van esports-toernooien, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met Perfect World, een grote Chinese game-uitgever en esports-operator. Deze samenwerking, die loopt van 2024 tot 2026, zal zich richten op het verbeteren van Dota 2- en Counter-Strike 2 (CS2)-evenementen, met een scherp oog op mogelijkheden voor co-branding.

Perfect World – overzicht

Perfect World is een vooraanstaand Chinees massamediaal bedrijf met een belangrijke focus op de esports-sector, naast andere bedrijfssegmenten zoals game-ontwikkeling, uitgeverij en filmproductie. Het bedrijf werd in maart 2004 opgericht door Chi Yufeng en heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereldwijde esports-arena, vooral bekend om zijn partnerschap met Valve voor de exploitatie en distributie van grote titels zoals Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) in China. Perfect World heeft een belangrijke rol gespeeld bij het organiseren van verschillende grootschalige internationale esports-evenementen, waaronder de Dota 2 Asia Championships en het assisteren van Valve bij de 2019 International Dota 2 Championships. De esports-divisie van het bedrijf, Perfect World Esports, is ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de China Dota2 Pro Circuit (DPC) League, die een platform biedt voor professionele teams en spelers in de regio. Naast de bijdragen aan de Dota 2- en CS:GO-scènes, kondigde Perfect World aan dat het in 2024 de tweede Major voor Counter-Strike 2 in Shanghai zou organiseren, wat een belangrijke mijlpaal is als het eerste door Valve gesteunde Counter-Strike Major-kampioenschap in China en Azië.

Perfect World, de Chinese distributeur voor Valve’s vlaggenschip esports titels, heeft een grote rol gespeeld in het naar China brengen van de Steam Storefront en heeft een sterke staat van dienst in het organiseren van prestigieuze toernooien, zoals de Dota 2 Asia Championships en de CS2 Major in Shanghai.

PGL, met het hoofdkantoor in Roemenië, heeft een geschiedenis van het organiseren van belangrijke CS2 en Dota 2 toernooien, waaronder de aankomende PGL Major Kopenhagen. Door de samenwerking zullen PGL en Perfect World samenwerken op het gebied van toernooiorganisatie, zoals publiciteit, marketing, productie en technische ondersteuning.

Uitbreiding van wereldwijde en regionale invloed

PGL zal haar wereldwijde bereik en expertise inzetten om de productie van Perfect World’s evenementen in het Engels te beheren en de wereldwijde uitzendrechten veilig te stellen, met uitzondering van China. Perfect World zal op zijn beurt PGL-evenementen voor het Chinese publiek produceren en heeft de exclusieve rechten in het land. Deze strategische uitwisseling is bedoeld om de zichtbaarheid van PGL-evenementen in China te vergroten en hun impact binnen de lokale esports-gemeenschap te versterken.

Investering in Dota 2 Esports

PGL heeft een ambitieus plan onthuld om te investeren in de Dota 2 esports scene, met een toezegging om acht grote toernooien te organiseren tussen 2024 en 2026, elk met een prijzenpot van $1 miljoen. Dit initiatief onderstreept de toewijding van PGL om het competitieve landschap van Dota 2 te bevorderen.

De rol van wedbedrijven in Esports

GG.BET, een wedbedrijf met een sterke focus op esports, profiteert van de populariteit van de industrie door zijn aanbod uit te breiden. Met een gebruikersbasis die een sterke voorkeur heeft voor Dota 2 en CS:GO – de laatste met een stijging van 6% in het aantal gespeelde wedstrijden in 2023 – heeft GG.BET een aanzienlijke groei doorgemaakt, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. De intrede van het bedrijf op de Chinese markt is een strategische zet, die past in de plannen om de samenwerking met influencers te verbeteren, de betrokkenheid van het publiek te vergroten en meer fan-gerichte evenementen te organiseren.

Strategische stap van GG.BET met Perfect World

GG.BET’s samenwerking met Perfect World is bedoeld om gezamenlijke brandingmogelijkheden te onderzoeken die aanslaan bij de gaminggemeenschap. Hoewel specifieke details nog niet bekend zijn, wordt verwacht dat het potentieel voor cross-promotie wederzijdse voordelen zal opleveren. Deze samenwerking onderstreept het belang van samenwerking in de zich ontwikkelende esports-industrie.

Conclusie

De alliantie tussen PGL en Perfect World is een belangrijke mijlpaal in de esports-sector en benadrukt het belang van strategische partnerschappen bij de organisatie van toernooien en branding. Met PGL’s internationale aanwezigheid en Perfect World’s bolwerk in China is de samenwerking klaar om de wereldwijde aanwezigheid van esports-evenementen te versterken.

Bovendien benadrukt de betrokkenheid van gokbedrijven als GG.BET de groeiende belangstelling voor esports-weddenschappen. Deze samenwerking luidt een mooie toekomst in voor esports en belooft groei en innovatie binnen de gaminggemeenschap.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *