July 20, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Ranglijst voor ADC-kampioenen in hoge Elo in League of Legends voor Patch 14.11

  • June 17, 2024
  • 8 min read
Ranglijst voor ADC-kampioenen in hoge Elo in League of Legends voor Patch 14.11

In de context van gameplay met een hoge Elo in League of Legends Patch 14.11 is de keuze van een ADC-kampioen (Attack Damage Carry) van groot belang voor spelers die hogerop willen komen. Een goed begrip van welke kampioenen het goed doen in deze rol kan je prestaties in de competitieve arena aanzienlijk beïnvloeden.

De ADC-tierlijst voor hoge elo biedt inzicht in de huidige stand van verschillende kampioenen en evalueert hun effectiviteit en prestaties wanneer ze worden gehanteerd door bedreven spelers. Deze ranglijst dient als een pragmatisch hulpmiddel voor deelnemers met een hoge elo, om hun kampioenspool te verfijnen en hun kansen op triomf in competitieve wedstrijden te vergroten.

Door kennis te vergaren over de sterke en zwakke punten van verschillende ADC-kampioenen, kunnen spelers verstandige keuzes maken die passen bij hun individuele speelstijl en doelstellingen. Zulke weloverwogen beslissingen dragen bij aan het streven om de rangen te beklimmen en succes te behalen op het hoogtepunt van competitief spel.

S-tier ADC-kampioenen in hoge Elo

Als het gaat om spelen in hoge Elo in League of Legends Patch 14.11, schitteren Corki, Ashe, Draven, Jinx en Kai’Sa als de S-Tier ADC-kampioenen om in de gaten te houden.

Hun kitveelzijdigheid, schaalbaarheid en algehele impact op het spel maken ze een geduchte keuze onder ervaren spelers.

Als je de bot lane wilt domineren en je team naar de overwinning wilt leiden, kan het beheersen van deze kampioenen je sleutel tot succes zijn.

Corki

In een hoge Elo wordt Corki vaak gezien als een geduchte ADC vanwege zijn flexibele vaardigheden en invloed in de latere fases van het spel. Zijn kenmerkende combinatie van fysieke en magische schade maakt hem een veelzijdige bedreiging in verschillende spelsituaties.

Corki’s vermogen om druk uit te oefenen op tegenstanders door middel van langeafstandsraketten en goed getimede pakketjes geeft hem een tactisch voordeel in teamgevechten.

Bovendien vergroot zijn Valkyrie-vaardigheid zijn manoeuvreerbaarheid, waardoor hij vaardige tactieken kan gebruiken om in en uit te schakelen.

Door voorrang te geven aan strategische positionering en de juiste keuze van voorwerpen kan Corki kwetsbare doelwitten effectief uitschakelen en een consistent niveau van schade aanhouden tijdens langdurige gevechten.

Ashe

Op het gebied van ADC-kampioenen wordt Ashe beschouwd als een S-klasse keuze in League of Legends Patch 14.11 met een hoge Elo. Haar kit staat bekend om zijn nut, met name haar Enchanted Crystal Arrow ultimate, die een sterk initiatiepotentieel biedt voor teamgevechten.

Ashe’s langeafstandscapaciteiten en crowd control-vaardigheden stellen spelers in staat om teamgevechten te beïnvloeden en tegenstanders te verrassen, wat belangrijke picks en voordelige confrontaties mogelijk maakt.

Bovendien biedt haar Hawkshot-vaardigheid cruciale controle over het zicht, wat helpt bij het volgen van vijandelijke bewegingen en het veiliger veiligstellen van doelen.

Het beheersen van Ashe’s strategische positionering en precieze pijlschoten is essentieel om een team effectief naar de overwinning te leiden in wedstrijden met een hoge Elo, waardoor ze de voorkeur geniet van ADC-mains die de rangen willen beklimmen.

Draven

In League of Legends Patch 14.11 komt Draven naar voren als een prominente ADC (Attack Damage Carry) kampioen, vooral in hoge Elo brackets. Hij staat bekend om zijn agressieve aanpak en formidabele schadepotentieel en is een opvallende keuze in de S-ranglijst onder ervaren spelers.

De gameplay van Draven draait om een uniek mechanisme waarbij spelers ronddraaiende bijlen moeten vangen, wat een strategische uitdaging vormt en tegelijkertijd aanzienlijke schade beloont als je het goed uitvoert. Als je dit mechanisme onder de knie hebt, kunnen ervaren Draven-spelers de laningfase domineren en zich ontwikkelen tot geduchte bedreigingen in de late game.

Draven laat zien dat hij goed is in het onder druk zetten van tegenstanders en het veiligstellen van precieze kills. Het is een aantrekkelijke optie voor spelers die invloed willen uitoefenen op wedstrijden met een hoge Elo.

Jinx

Jinx wordt gezien als een zeer gewaardeerde ADC-kampioen in wedstrijden met een hoge Elo vanwege haar aanzienlijke schadepotentieel en impact op teamgevechten. Met haar Q-vaardigheid Switcheroo kan ze wisselen tussen een minigun en een raketwerper, waardoor haar schade afhankelijk van de omstandigheden optimaal is.

Daarnaast biedt haar W-vaardigheid, Zap!, waardevolle poke en crowd control, waarmee ze helpt bij zowel gevechten als aanvallen. Als Jinx tegenstanders uitschakelt, verhoogt haar passieve Get Excited haar bewegingssnelheid, waardoor ze snel van positie kan veranderen tijdens schermutselingen.

Haar ultieme vaardigheid, Super Mega Death Rocket, heeft een wereldwijd bereik, waardoor het een krachtig hulpmiddel is om kills over de hele kaart veilig te stellen of vijanden met een lage gezondheid uit te schakelen die een teamgevecht proberen te ontvluchten.

Kai’Sa

In wedstrijden met een hoge Elo blijft Jinx een belangrijke speler dankzij haar veelzijdige gereedschapskist en impactvolle vaardigheden. Kai’Sa heeft zich echter ontpopt als een robuuste S-Tier ADC-kampioen die bekendstaat om haar flexibele speelstijl en haar vermogen om burst damage toe te brengen.

Kai’Sa’s kenmerkende mechanic zorgt ervoor dat ze haar vaardigheden kan aanpassen aan de items die ze aanschaft, waardoor ze veelzijdig kan inspelen op verschillende omstandigheden in het spel. Met name haar passieve vaardigheid Second Skin levert aanzienlijke burst damage, vooral als deze synergetisch werkt met haar andere vaardigheden zoals Icathian Rain en Void Seeker.

Bovendien geeft Kai’Sa’s ultieme vaardigheid Killer Instinct haar uitzonderlijke herpositioneringsmogelijkheden, waardoor ze zowel agressieve manoeuvres als snelle terugtochten kan uitvoeren.

Lucian

Lucian wordt in League of Legends gezien als een veelzijdige en agressieve ADC-kampioen, die bekend staat om zijn effectiviteit in wedstrijden met een hoge Elo. Zijn speelstijl wordt gekenmerkt door mobiliteit en burst-potentieel, waardoor hij snel in en uit schermutselingen kan manoeuvreren om te profiteren van vijandelijke misplays.

Lucians passieve vaardigheid Lightslinger stelt hem in staat om snelle burst damage uit te delen als hij die vaardig gebruikt, wat hem een sterke laning presence geeft. Vaardige spelers kunnen de kit van Lucian gebruiken om vroeg voordeel te behalen en veel schade uit te delen in teamgevechten. In combinatie met supports blinkt Lucian uit in agressieve strategieën die erop gericht zijn om vroeg een voorsprong te nemen.

Zeri

Zeri, een ADC (Attack Damage Carry) kampioen in League of Legends, wordt algemeen beschouwd als een S-Tier keuze, vooral in hoge Elo wedstrijden. Haar vaardigheid komt voort uit een set vaardigheden waarmee ze consequent schade kan toebrengen vanaf een veilige afstand, waardoor ze een grote invloed heeft in teamgevechten en objectcontrole.

Zeri’s kit bevat lange afstand poke vaardigheden en formidabele late-game scaling, waardoor ze een formidabele bedreiging is in de handen van ervaren spelers. Daarnaast vergroten haar mobiliteit en crowd control capaciteiten haar vermogen om tegenstanders te slim af te zijn en eliminaties met precisie te beveiligen.

Als ze goed wordt gehanteerd door een vaardige speler, kan Zeri het verloop van wedstrijden in de hoogste Elo beïnvloeden, wat haar veelzijdigheid en strategische betekenis op de Rift onderstreept.

A-tier ADC-kampioenen in hoge Elo

In hoge Elo zijn A-Tier ADC-kampioenen zoals Caitlyn, Twitch, Jhin, Hwei, Seraphine, Karthus, Xayah en Tristana favoriet in League of Legends Patch 14.11 vanwege hun consistente prestaties.

Caitlyns uitgebreide bereik en haar dominantie in de lane maken haar een populaire keuze onder ervaren spelers die controle willen hebben over het vroege spel.

Twitch staat bekend om zijn scalingpotentieel in het late spel en zijn stealth-mechanica, wat een formidabele combinatie is om wedstrijden in de latere fases te dragen.

Jhin’s vermogen om teamgevechten te beïnvloeden met langeafstands skill shots en crowd control vaardigheden maakt hem een betrouwbare keuze voor spelers die de strijd van een afstand willen beïnvloeden.

Hwei’s burst damage output en mobiliteit bieden mogelijkheden voor agressieve acties in de handen van vaardige gebruikers.

Seraphine’s utility en crowd control vaardigheden zijn van grote waarde in teamsamenstellingen en dragen bij aan strategische voordelen tijdens schermutselingen en teamgevechten.

De wereldwijde aanwezigheid van Karthus via zijn ultieme vaardigheid en aanhoudende schade vormen een aanhoudende dreiging tijdens wedstrijden.

Xayah’s unieke feather-mechanica en ultieme vaardigheid bieden haar het potentieel voor outplays in schermutselingen, wat haar levensvatbaarheid in hoge Elo-settings vergroot.

Tristana’s kracht in het vroege spel en haar vaardigheid in het neerhalen van torens maken haar een veelzijdige keuze onder de ADC-kampioenen in de A-tier, waarmee ze tegemoet komt aan verschillende speelstijlen voor spelers met een hoge Elo.

B-tier ADC-kampioenen in hoge Elo

Als je in League of Legends patch 14.11 van de A-tier naar de B-tier ADC-kampioenen gaat, kom je een breed scala aan sterke punten en speelstijlen tegen die geschikt zijn voor hoge Elo.

Sivir valt op door haar uitzonderlijke wave-clearing vaardigheden en teamgerichte utility die haar ultimate biedt, waardoor ze een betrouwbare keuze is voor spelers die prioriteit geven aan teamsynergie.

Aphelios, die zich onderscheidt door zijn complexe wapensysteem, beloont spelers met strategisch inzicht en vaardigheid en biedt een uitdagende maar lonende gameplay-ervaring voor spelers die op zoek zijn naar een hoog vaardigheidsplafond.

Ziggs is een onconventionele ADC, maar hij brengt een aanzienlijke hoeveelheid poke en belegeringspotentieel naar de bot lane. Hij blinkt uit in objective control en enemy zoning en biedt een unieke benadering van de rol.

Nilah’s opvallende eigenschappen zijn onder andere hoge mobiliteit en burst damage, voor agressieve spelers die vroeg in de game voordeel willen behalen met beslissende acties.

Yasuo’s veelzijdigheid en potentieel voor uitspelen maken hem een geliefde optie onder mechanisch geschoolde individuen, en voegen een laag aanpassingsvermogen toe aan teamsamenstellingen.

Het B-rooster wordt gecompleteerd door Kog’Maw, Miss Fortune, Smolder, Samira, Ezreal, Vayne, Kalista en Varus, die elk hun eigen sterke punten en speelstijlen hebben die spelers kunnen verkennen en verfijnen in een competitieve omgeving met een hoge Elo.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *