May 30, 2024
eSports eSports Nieuws

Riot Games en Cisco versterken hun samenwerking in League of Legends Esports

  • May 16, 2024
  • 4 min read
Riot Games en Cisco versterken hun samenwerking in League of Legends Esports

Riot Games, de ontwikkelaar achter de wereldwijd populaire game League of Legends, heeft een uitbreiding aangekondigd van de samenwerking met technologiegigant Cisco. Deze samenwerking, die begon in 2020, is gericht op het verder verbeteren van de infrastructuur en beveiliging van League of Legends esports-evenementen.

Verbeterde connectiviteit en beveiliging

Onder de nieuwe overeenkomst zal Cisco blijven fungeren als de officiële enterprise networking partner voor alle grote League of Legends esports evenementen, waaronder het World Championship, Mid-Season Invitational en All-Star Event. Daarnaast is Cisco nu ook de officiële beveiligingspartner voor deze wereldwijde evenementen. In deze uitgebreide rol maakt Cisco gebruik van zijn geavanceerde netwerk- en beveiligingsoplossingen om te zorgen voor een naadloze en veilige ervaring voor zowel spelers als fans.

David Mulhall, Global Head of Business Development and Esports Partnerships van Riot Games, benadrukt het belang van deze samenwerking: “In de afgelopen vier jaar heeft Cisco’s revolutionaire netwerk – The Realm – de naam ‘change the game’ waargemaakt die we onze fans en pro’s op elk esports evenement willen bieden. Cisco’s technologie staat centraal bij het creëren van de bijna-nul-ping omgeving die onze pro-teams nodig hebben om op hun hoogste niveau te kunnen concurreren, wat op zijn beurt zorgt voor de beste kijkervaring voor onze fans over de hele wereld.”

Technologische innovaties

Cisco’s betrokkenheid bij League of Legends esports is cruciaal geweest bij het creëren van “The Realm”, een privé gameserver die exclusief wordt gebruikt voor wedstrijden op professioneel niveau. Deze server biedt een bijna-nul ping-omgeving, wat cruciaal is voor het behoud van competitieve integriteit en het garanderen van eerlijk spel. Het partnerschap omvat ook het gebruik van Cisco’s IP Fabric for Media-technologie, die live esportsproducties mogelijk maakt en de digitale ervaring verbetert voor fans die zowel live als op afstand kijken.

Naast deze innovaties zal Riot Games gebruik maken van Cisco’s ThousandEyes oplossing om netwerkproblemen in real-time te identificeren en op te lossen. Cisco Duo’s identiteitsbeveiligingsoplossing zal ook worden geïmplementeerd om League of Legends-evenementen te beschermen tegen identiteitsgebaseerde bedreigingen, waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid van de wedstrijden wordt gewaarborgd.

Ondersteuning voor toekomstige technologieprofessionals

Naast het verbeteren van de esportservaring, richt de samenwerking tussen Riot Games en Cisco zich ook op het creëren van kansen voor opkomende technologieprofessionals. De twee bedrijven ondersteunen programma’s zoals Cisco’s Networking Academy, dat gericht is op diversiteit en inclusie in de technologiesector. Dit initiatief biedt aspirant-professionals de vaardigheden en kennis die ze nodig hebben om te slagen in de snel evoluerende esports-technologie.

Vooruitblik

Nu de League of Legends Mid-Season Invitational Finals naderen, zijn Riot Games en Cisco klaar om een ongeëvenaarde esportservaring te leveren. De voortdurende samenwerking tussen deze twee marktleiders belooft de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in esports en nieuwe standaarden te zetten voor connectiviteit, beveiliging en betrokkenheid van fans.

David Mulhall sprak zijn opwinding uit over de toekomst: “Terwijl we uitkijken naar een ongelooflijke MSI Finals dit weekend, ben ik blij dat we kunnen blijven vertrouwen op onze jarenlange samenwerking met Cisco om alle epische momenten te leveren waar onze fans voor leven.”

Met deze uitgebreide samenwerking verbeteren Riot Games en Cisco niet alleen de huidige staat van League of Legends esports, maar maken ze ook de weg vrij voor toekomstige innovaties in de industrie.


Cisco

Cisco Systems, Inc., beter bekend als Cisco, is een wereldwijde technologieleider gespecialiseerd in netwerkhardware, software, telecommunicatieapparatuur en hoogtechnologische diensten en producten. Cisco werd in 1984 opgericht door Leonard Bosack en Sandra Lerner en het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. Het bedrijf staat bekend om zijn ontwikkeling van Internet Protocol (IP)-gebaseerde netwerktechnologieën en heeft een centrale rol gespeeld in de groei en evolutie van het internet.

Cisco’s productportfolio omvat routers, switches, draadloze producten, beveiligingsoplossingen, samenwerkingstools en datacenter technologieën. Het bedrijf bedient een breed scala aan sectoren, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, overheid, financiële dienstverlening en telecommunicatie, via directe verkoop en een netwerk van partners.

Cisco is sterk vertegenwoordigd in de regio Azië-Pacific, met het Australische kantoor als belangrijk hoofdkantoor. Het bedrijf staat ook bekend om zijn strategische overnames, waaronder de recente aankoop van Splunk, een softwarebedrijf gespecialiseerd in machine data analyse en monitoring ter waarde van 28 miljard dollar.

Onder leiding van CEO Charles H. Robbins blijft Cisco innoveren op gebieden als cloud computing, cyberbeveiliging en het Internet of Things (IoT), met als doel industrieën en gemeenschappen wereldwijd veilig met elkaar te verbinden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *