July 20, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Riot Games’ hoofd van League of Legends Esports voor Amerika bevestigt dat LCS in de Riot Games Arena blijft voor 2024 Spring Split Finals

  • February 1, 2024
  • 3 min read
Riot Games’ hoofd van League of Legends Esports voor Amerika bevestigt dat LCS in de Riot Games Arena blijft voor 2024 Spring Split Finals

In een belangrijke aankondiging voor de Noord-Amerikaanse League of Legends-gemeenschap heeft de League of Legends Championship Series (LCS) bevestigd dat de voorjaarsfinales van 2024 worden gehouden in de Riot Games Arena in Los Angeles. Deze beslissing wijkt af van de reeks “roadshows” die kenmerkend waren voor eerdere seizoenen, waarin de finales op verschillende locaties in Noord-Amerika werden gehouden. De 2023 Spring Finals vonden bijvoorbeeld plaats in de PNC Arena in Raleigh, North Carolina.

Carlos Antunes, Riot Games’ hoofd van League of Legends Esports voor Noord- en Zuid-Amerika, gaf inzicht in de beweegredenen achter deze beslissing. Volgens Antunes is de stap om het aantal roadshows te beperken, evenementen die buiten de oorspronkelijke faciliteiten van Riot Games worden gehouden, onderdeel van een bredere strategie om investeringen binnen de competitie te herverdelen. Deze strategie komt overeen met aanpassingen in andere regionale competities, waaronder de League of Legends European Championship (LEC), waar het aantal roadshows ook is teruggebracht ten gunste van één groot evenement naast de drie splits.

Antunes benadrukte dat de beslissing werd ingegeven door de wens om prioriteit te geven aan investeringen die de grootste impact hebben op fans en spelers. Voor het seizoen 2024 wil Riot Games innoveren rond de kijkervaring, de entertainmentwaarde van de show verhogen en de hoogtepunten van de competitie vieren. Deze focus op de kijkervaring suggereert een toewijding aan het leveren van hoogwaardige, boeiende content aan de League of Legends-gemeenschap.

Ondanks de vermindering van het aantal roadshows voor de Spring Split, heeft Riot Games bevestigd dat er een roadshow zal plaatsvinden voor de LCS Summer Finals, wat aangeeft dat de traditie van rondreizende evenementen niet helemaal is verlaten. Details over de locatie en data van de roadshow voor de Zomerfinales worden later dit jaar verwacht.

De beslissing om de Spring Finals in de Riot Games Arena te houden komt in het kielzog van de aankondiging van Riot Games dat 11% van het personeel is ontslagen, waaronder diepgaande bezuinigingen op esports productieteams. Deze ontslagen hebben gevolgen gehad voor het personeel van zowel de LCS als de LEC, en plannen voor een streamingplatform zijn ook op de lange baan geschoven. De LCS zelf heeft grote veranderingen ondergaan, waaronder een vermindering van het aantal franchiseteams van tien naar acht, na het vertrek van Golden Guardians en Evil Geniuses. Daarnaast is de competitie teruggekeerd naar een weekendschema, nadat er het jaar daarvoor geëxperimenteerd was met doordeweekse uitzendingen.

LCS Spring 2023 had 109 759 gemiddelde kijkers met een piek van 271 376 kijkers.

Sommige fans van League of Legends uiten hun mening op Reddit en beweren dat het verwaarlozen van de EU-markt voor niemand gunstig is.

Terwijl de LCS zich voorbereidt op de 2024 Spring Finals, belooft de focus op het verbeteren van de kijkervaring en het vieren van de beste momenten van de League een spannend evenement voor zowel fans als spelers. De beslissing om in de Riot Games Arena te blijven weerspiegelt een strategische benadering van investeringen en een toewijding aan het leveren van gedenkwaardige esportservaringen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *