July 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Riot Games kondigt revisie aan voor EMEA tier 2 esports scene

  • June 28, 2024
  • 3 min read
Riot Games kondigt revisie aan voor EMEA tier 2 esports scene

Onlangs deelde Riot nieuwe plannen voor het 2025 Challengers-circuit, waaronder een nieuwe kalender en veranderingen aan het Ascension-systeem. Ze gaven ook meer details over de updates voor het EMEA T2-formaat.

In 2025 wordt de kalender met drie fases, die in 2024 werd geïntroduceerd, voortgezet, maar met extra mogelijkheden voor regio-overschrijdend spel om de competitie gedurende het seizoen te verbeteren.

Tijdens elke fase gaan de beste twee teams uit elke Challengers League (behalve MENA) door naar een speciaal toernooi met de naam Challengers EMEA. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat de beste teams in de EMEA-regio vaker tegen elkaar strijden, wat voordelen biedt voor zowel de teams als het publiek.

MENA-teams zullen alleen deelnemen aan het Fase 3 EMEA-toernooi vanwege latentieproblemen. Fase 1 en 2 worden afgesloten met een regionale play-off, zoals het huidige systeem. Wat betreft Hemelvaartkwalificatie kunnen teams nu “Championship Points” verzamelen door hun prestaties in de EMEA-toernooien. Meer informatie over regio-specifieke indelingen en het nieuwe puntensysteem zal in de toekomst worden gedeeld.

Uniforme Premier-kwalificatie voor uitdagers

In een poging om de Premier-kwalificatie voor Challengers te verbeteren, zullen Italië en Portugal hun krachten bundelen met Challengers Spanje. Deze verandering betekent dat teams uit deze drie regio’s nu in één competitie zullen uitkomen. Deze teams, die momenteel actief zijn in de Premier IBIT-regio (Iberië en Italië), krijgen een directe doorstroming naar deze geconsolideerde Challengers League.

De komende Challengers League zal in totaal acht teams bevatten: vier teams uit Spanje, het best presterende team uit Portugal, het leidende team uit Italië, een “Wildcard”-team gekozen door Riot Games, en een team dat zijn plek verdient via een open kwalificatiewedstrijd.

In 2022 werden de regio’s verenigd onder de VRL’s, maar het jaar daarop volgde een splitsing om de vertegenwoordiging van Portugese en Italiaanse spelers te verbeteren. Dat jaar kregen negen teams uit Spanje een uitnodiging voor het hoofdevenement, terwijl slechts één team uit Portugal en Italië elk een uitnodiging kreeg voor de eerste Gesloten Kwalificatiewedstrijd.

Gestroomlijnde toegang voor Game Changers

Omdat Game Changers-teams en -spelers indrukwekkende resultaten laten zien in gemengde toernooien en er een drukke kalender is tussen Challengers en Game Changers-evenementen, introduceert Riot een “Express Lane Mechanic” voor Game Changers-deelnemers die hiervoor in aanmerking komen.

De nieuwe Express Lane Mechanic is bedoeld om het pad voor Game Changers-teams te stroomlijnen, zodat ze direct toegang hebben tot de Challengers Open-kwalificatietoernooien. Deze aanpassing is bedoeld om schemaconflicten tussen Game Changers en Challengers-evenementen te beperken. Bovendien stimuleert het initiatief teamdeelname aan diverse competities en bevordert het de continue ontwikkeling van spelers door mogelijkheden te bieden om het tegen verschillende teams op te nemen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *