May 30, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Riot Games verbetert beginnersvriendelijke personages in League of Legends Update 14.9

  • April 25, 2024
  • 6 min read
Riot Games verbetert beginnersvriendelijke personages in League of Legends Update 14.9

Riot Games heeft een nieuwe update aangekondigd voor hun vlaggenschip, League of Legends, die kleine maar significante verbeteringen brengt aan verschillende beginnersvriendelijke personages. De update, Patch 14.9, is bedoeld om het spel toegankelijker te maken voor nieuwe spelers door een aantal van de makkelijkst te spelen champions te bufferen, ondanks hun toch al redelijke winpercentages.

Kleine buffs voor makkelijke kampioenen

De kampioenen die door Riot als “makkelijke kampioenen” worden aangeduid zijn Amumu, Malzahar en Seraphine. Deze personages staan bekend om hun eenvoudige speelstijl en worden vaak aanbevolen voor spelers die nieuw zijn in het spel. In Patch 14.9 krijgen deze champions kleine boosts voor hun abilities en basisstats, die bedoeld zijn om ze krachtiger en belonender te maken voor beginners.

Matt “Phroxzon” Leung-Harrison, de lead gameplay designer voor League of Legends, legde uit dat de beslissing om deze noob-vriendelijke champions te bufferen is om ervoor te zorgen dat “onze trainingswielen champions krachtig aanvoelen”. Hij merkte op dat deze kampioenen al een tijdje op een winrate van 51 procent zitten en een mastery curve van ongeveer drie procent hebben, wat relatief laag is vergeleken met andere kampioenen.

Andere kampioenen die buffs krijgen

Naast de beginnersvriendelijke kampioenen krijgen Kennen, Sejuani en Karma ook buffs in de komende patch. De veranderingen voor deze kampioenen zijn iets complexer. Karma krijgt bijvoorbeeld buffs voor haar Q- en R+E-vaardigheden om haar scheve verhouding tussen mid en support te corrigeren. Dit komt goed uit, want de professionele competities hebben een pauze met de Mid-Season Invitational om de hoek, zodat Riot kan experimenteren zonder de professionele meta te verstoren.

Sejuani krijgt een sterkere passive en W, terwijl Kennen verbeteringen krijgt aan zijn ultimate en E animaties. Deze veranderingen worden beschreven als “feelgood veranderingen” die bedoeld zijn om de gameplay-ervaring te verbeteren voor degenen die deze champions mainen.

Patch 14.9: Een evenwichtige update

Hoewel de verbeteringen voor beginnersvriendelijke champions een hoogtepunt zijn, draait Patch 14.9 niet alleen om verbeteringen. De update zal ook nerfs en aanpassingen aan andere champions bevatten, waardoor de delicate balans van het spel behouden blijft. Riot Games heeft de release van Patch 14.9 gepland voor 1 mei 2024 en er wordt verwacht dat het een frisse dynamiek zal brengen voor zowel nieuwe als ervaren spelers van League of Legends.

De focus op het toegankelijker maken van de game voor nieuwkomers, zonder afbreuk te doen aan de competitieve integriteit voor doorgewinterde spelers, laat zien dat Riot Games zich inzet voor het behoud van een diverse en inclusieve spelomgeving. Terwijl de gamegemeenschap reikhalzend uitkijkt naar de uitrol van deze veranderingen, valt nog te bezien hoe deze aanpassingen de strategieën en gameplay binnen de steeds veranderende wereld van League of Legends zullen veranderen.


Over Amumu

Amumu, ook wel de Droevige Mummie genoemd, is een kampioen in het populaire videospel League of Legends. Amumu komt oorspronkelijk uit de oude en mystieke regio Shurima en wordt afgeschilderd als een eenzame en melancholische ziel, eeuwig vervloekt om over de wereld te zwerven op zoek naar vriendschap. Helaas heeft een eeuwenoude spreuk hem gedoemd voor altijd alleen te blijven, want zijn aanraking brengt de dood en zijn genegenheid leidt tot de ondergang. In het spel wordt Amumu geclassificeerd als een tank, die bekend staat om zijn sterke crowd control vaardigheden en aanzienlijke area-of-effect (AoE) schade, waardoor hij effectief is in teamgevechten en in staat is om belangrijke vijandelijke kampioenen vast te zetten. Zijn belangrijkste vaardigheden zijn de Cursed Touch, Bandage Toss, Despair, Tantrum en zijn ultieme Curse of the Sad Mummy, waarmee hij meerdere tegenstanders tegelijk kan verlammen, beschadigen en verzwakken.

Over Malzahar

Malzahar, ook wel bekend als de Profeet van de Leegte, is een personage uit het populaire videospel League of Legends. Hij wordt afgeschilderd als een ijverige ziener die zich inzet voor de eenwording van al het leven. Hij gelooft dat de opkomst van de Leegte de sleutel is tot de redding van Runeterra. Malzahar was oorspronkelijk een ziener met de gave van een vooruitziende blik, maar zijn lot werd veranderd toen hij door stemmen in zijn hoofd naar de ruïnes van de oude stad Icathia werd getrokken. Daar werd hij blootgesteld aan de Leegte, die zijn visioenen vulde met beloftes dat Valoran zou worden overspoeld door wezens uit deze andere dimensie.

Malzahars vaardigheden in het spel weerspiegelen zijn verbinding met de Leegte. Zijn passive, Void Shift, geeft hem schadevermindering en crowd control immuniteit als hij niet recent schade heeft opgelopen of crowd control heeft ondergaan. Zijn andere vaardigheden zijn Voidlings oproepen om vijanden aan te vallen, vijandelijke kampioenen het zwijgen opleggen met void-projectielen en de geest van zijn doelwit infecteren met visioenen die na verloop van tijd schade toebrengen. Met zijn ultieme vaardigheid Nether Grasp onderdrukt hij een vijandelijke kampioen en richt hij schade aan in een gebied eromheen.

Visueel wordt Malzahar afgebeeld als een Shuriman met een donkere huid en blauwe ogen, gekleed in woestijnkleding met een roze sjaal die het grootste deel van zijn gezicht bedekt. Hij is een mage champion die gespecialiseerd is in tijdschade en staat bekend om zijn vermogen om minion waves op te ruimen en aanzienlijke schade toe te brengen in teamgevechten.

Over Seraphine

Seraphine, een kampioen in het populaire spel League of Legends, is een zangeres met sterrenogen en een unieke band met muziek. Ze is geboren in Piltover uit Zaunite-ouders en bezit de magische gave om de zielen van anderen te horen, die ze vertaalt in muziek. Deze gave, die haar aanvankelijk overweldigde, voedt nu haar optredens en inspireert haar creaties. Seraphine gebruikt haar talenten om de mensen van haar stad te verenigen en hen te herinneren aan hun gedeelde kracht en potentieel.

In-game is Seraphine geclassificeerd als een magiër betoveraar, bekend om haar gebied van effect magische schade en crowd control vaardigheden. Met haar passieve vaardigheid “Stage Presence” kan ze elke derde basisspreuk twee keer doen, wat haar gevechtseffectiviteit verhoogt. Haar andere vaardigheden zijn “High Note”, “Surround Sound”, “Beat Drop” en haar ultieme “Encore”, waarmee ze vijanden kan charmeren en beschadigen terwijl ze haar bereik vergroot met elke kampioen die ze raakt. Seraphine’s kit maakt haar een geduchte bondgenoot in teamgevechten, vooral als ze haar crowd control en healing abilities kan synchroniseren met haar teamgenoten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *