April 23, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Riot past de zielsdropsnelheid van Senna aan in League of Legends patch 14.6

  • March 15, 2024
  • 2 min read
Riot past de zielsdropsnelheid van Senna aan in League of Legends patch 14.6

Senna, de kampioen die het midden houdt tussen support en Attack Damage Carry (ADC) in League of Legends, staat opnieuw onder het toeziend oog van het balanceteam van Riot Games. In patch 14.6, die op 20 maart wordt uitgebracht, worden aanpassingen doorgevoerd die gericht zijn op haar zieltjesdropsnelheid van minions, een bekende aanpak om haar kracht als ADC in te dammen.

Een geschiedenis van het tunen van de Absolver

Dit is niet de eerste keer dat Senna’s dominantie als ADC ingrijpen noodzakelijk maakt. In de patches 10.3, 10.8, 10.19, 11.17, 12.3 en 12.11 zijn soortgelijke aanpassingen gedaan aan haar zielenverwervingssnelheid.

Voorafgaand aan deze ingrepen maakte Senna’s indrukwekkende damage output als ADC haar een populaire bot lane pick. Riot’s visie voor Senna ligt echter vooral in de ondersteunende rol. Ze willen haar ondersteunende capaciteiten behouden – de root- en shroud-vaardigheden die haar team nut bieden – terwijl ze haar offensieve kracht inperken.

Een balans vinden: Support overcarry

De uitdaging ligt in het verzwakken van Senna als ADC zonder haar effectiviteit als support aan te tasten. Hier is het aanpassen van de soul-stacking mechanics op minions de meest doelgerichte oplossing. Door de snelheid waarmee ze zielen verwerft te verlagen, kan Riot haar schade indirect verlagen zonder haar vermogen om nut te bieden via haar supportkit aan te tasten.

De toekomst van Senna: Support viert hoogtij

Met Patch 14.6 in het verschiet zijn Senna’s dagen als dominante ADC misschien geteld. De aanpassingen aan de zielsdaling kunnen haar carrypotentieel aanzienlijk verzwakken en haar terugduwen naar de supportrol waar ze oorspronkelijk zo goed in was.

Deze focus op balans is een kernprincipe van competitief gamen, vooral in esports zoals League of Legends. Door het ontwerp van kampioenen zorgvuldig te controleren en aan te passen, streeft Riot Games naar een eerlijke en plezierige ervaring voor alle spelers, waarbij ervoor wordt gezorgd dat geen enkele kampioen te machtig wordt en het competitieve landschap verstoort.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *