June 21, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Rivalry en Blacklist International verlengen samenwerking Dota 2 Esports

  • February 13, 2024
  • 3 min read
Rivalry en Blacklist International verlengen samenwerking Dota 2 Esports

In een opmerkelijke stap binnen de Dota 2 esports wereld, heeft de Filippijnse esports entiteit Blacklist International, onder de paraplu van Tier One Entertainment, haar samenwerking met het esports wedkantoor Rivalry verlengd. Deze voortdurende samenwerking onderstreept de wederzijdse toewijding aan de Zuidoost-Aziatische Dota 2-ploeg, Blacklist Rivalry, die snel bekendheid heeft verworven in de competitieve arena.

De recente triomf van Blacklist International in de Asia Pacific Predator League 2024 geeft het veelbelovende traject van het team naar uitmuntendheid aan.

Rivalry is een gereguleerde sportweddenschap- en media-entiteit die zich specialiseert in esports en vooral inspeelt op de interesses van millennials en Gen Z. Het bedrijf heeft zich met succes gepositioneerd als een toonaangevend merk in de wereldwijde esportsweddenschappenmarkt door zich te richten op deze bevolkingsgroep. Met haar aanbod biedt Rivalry een platform voor weddenschappen op zowel esports als traditionele sporten, waarbij de nadruk ligt op een gebruiksvriendelijke ervaring met functies als mobiel wedden en live wedden. Het opereert onder toezicht van de Isle of Man Gambling Supervision Commission, wat een legale en veilige omgeving garandeert voor haar gebruikers. Het bedrijf onderscheidt zich ook door innovatieve spelervaringen aan te bieden, zoals Rushlane, en door zijn publiek te betrekken met unieke marketingstrategieën, waaronder het gebruik van een kippenmascotte om zijn zichtbaarheid en aantrekkingskracht binnen de esports-gemeenschap te vergroten.

Een partnerschap van groei en innovatie

Sinds de oprichting in december 2022 heeft Blacklist Rivalry zich gewaagd in de Dota 2-competitiescene en plekken veroverd in elitetoernooien zoals ESL One Kuala Lumpur 2023 en de Bali Major 2023. De vernieuwing van deze alliantie betekent niet alleen de voortzetting van een vruchtbare samenwerking, maar ook een uitbreiding die zich richt op innovatieve storytelling en initiatieven om fans te betrekken. Deze inspanningen omvatten meet-and-greets, nieuwe afleveringen van de achter-de-schermen serie UnRivaled en interactieve fan-ervaringen tijdens Dota 2 toernooien.

Het 2024-rooster onthuld

Met de vernieuwing van de samenwerking onthulde Blacklist Rivalry zijn 2024 roster, met prominente spelers als Abed Azel ‘Abed’ L. Yusop, Kim ‘Gabbi’ Santos, Timothy John ‘Tims’ Randrup, Juan ‘Carlo’ Chua Manalo, en Jinn Marrey ‘Palos’ Lamatao. Deze line-up benadrukt de hoge aspiraties van het team in het competitieve Dota 2-landschap en versterkt Blacklist Rivalry’s status in de esportsgemeenschap.

Verder dan Dota 2

Rivalry’s samenwerking met Blacklist International gaat verder dan Dota 2. Zo werken we samen met voormalig professioneel League of Legends speler Filipe ‘Ranger’ Brombilla de Barrios en werken we samen aan de lancering van een Wild Rift team, G2 Blacklist, gevestigd in de Filippijnen. Dit wijst op een brede interesse in de esports-sector. Blacklist International heeft bekendheid verworven in de divisie Mobile Legends: Bang Bang en het winnen van het wereldkampioenschap in 2021, samen met de overstap naar esports voor pc’s, laat het diverse en succesvolle portfolio van de organisatie zien.

Een visie voor de toekomst

Tryke Gutierrez, CEO van Tier One Entertainment, deelde zijn optimisme over de toekomst van de samenwerking, met als doel Blacklist Rivalry te laten uitgroeien tot een vooraanstaand team dat wereldwijd kan meedingen. De focus blijft liggen op het cultiveren van een cultuur van overwinning en het verdiepen van de betrokkenheid van fans door middel van boeiende verhalen en interactieve ervaringen.

Deze duurzame samenwerking tussen Blacklist International en Rivalry markeert een belangrijke investering in het competitieve succes van Blacklist Rivalry en in het verbeteren van de fanervaring, waardoor de expansie van esports in Zuidoost-Azië en daarbuiten wordt bevorderd. Nu dit partnerschap zijn tweede jaar ingaat, kijkt de esportsgemeenschap uit naar de innovatieve inspanningen en competitieve prestaties die uit deze alliantie zullen voortkomen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *