April 23, 2024
Rocket League Rocket League Nieuws

Rocket League RLCS 2024: Groot toernooi Londen aangekondigd

  • March 27, 2024
  • 3 min read
Rocket League RLCS 2024: Groot toernooi Londen aangekondigd

De Rocket League Championship Series (RLCS) komt terug naar Londen, Verenigd Koninkrijk, voor het tweede grote evenement van het seizoen 2024.

Deze wedstrijd vindt plaats in de Copperbox Arena in Londen van 20 tot 23 juni. De RLCS is de officiĆ«le esportscompetitie van Rocket League. Eerder dit jaar sloten BLAST en Epic Games (de eigenaar van Rocket League’s ontwikkelaar, Psyonix) een langetermijnovereenkomst om de RLCS te leiden. Voorheen lag deze verantwoordelijkheid bij ESL.

RLCS 2024-evenementen en prijzenpotcontroverse

Het RLCS 2024-seizoen bestaat uit twee LAN Majors en een afsluitend wereldkampioenschap. Teams verdienen hun weg naar de Majors door RLCS-punten te verzamelen in regionale competities in zeven grote regio’s wereldwijd.

De Copperbox Arena in Londen was eerder al gastheer van twee grote Rocket League-evenementen: de RLCS 2021-22 Spring Split Major en het Season 5 World Championship. Beide evenementen waren grote hits bij de fans.

Het seizoen 2024 van RLCS zal een totale prijzenpot van $4,3 miljoen hebben, maar de eerste aankondiging in januari kreeg veel kritiek. Teams, spelers en fans waren boos over specifieke veranderingen, waaronder een lagere prijzenpot, minder evenementen op locatie en minder locaties voor bekende regio’s zoals Noord-Amerika en Europa.

De eerste Major van 2024 begint op 28 maart in Kopenhagen en de tweede in Londen. De locatie voor het Rocket League Wereldkampioenschap, gepland voor september, is nog steeds een mysterie.

Veel fans denken dat het wel eens in Noord-Amerika zou kunnen zijn, aangezien beide Majors in Europa zijn. Dit nieuws komt in een jaar vol esports-evenementen in het Verenigd Koninkrijk, met veel grote wedstrijden die in het hele land worden gespeeld.

Londen: een hub voor esports in 2024

Londen wordt een hub voor grote esports-evenementen in 2024, waaronder de finale van het wereldkampioenschap League of Legends, de eerste Rainbow Six Major van het jaar, ESL One Birmingham voor Dota 2 en het PUBG Mobile Global Championship.

Stuart Hutchison, de General Manager van de Copper Box Arena, toonde zich enthousiast over het feit dat de arena een belangrijke esports locatie in het Verenigd Koninkrijk wordt. Hij verklaarde dat het zeer geschikt was om hun nieuwe 10-jarige samenwerking met de London Legacy Development Corporation (LLDC) in het Queen Elizabeth Olympic Park af te trappen door Rocket League opnieuw te hosten.

Hij merkte op dat dit evenement het begin is van een reeks spannende aankondigingen. Ze zijn allemaal gericht op het verder versterken van de bekendheid en het succes van deze populaire locatie. Hutchison voegde eraan toe dat ze in de komende weken meer aankondigingen verwachten.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *