April 24, 2024
Uncategorized eSports eSports Nieuws

Snapdragon Pro Series breidt uit en versterkt het wereldwijde Esports landschap met Mobile Legends: Bang Bang

  • March 13, 2024
  • 3 min read
Snapdragon Pro Series breidt uit en versterkt het wereldwijde Esports landschap met Mobile Legends: Bang Bang

Het esports-landschap voor Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) wordt aanzienlijk uitgebreid met de aankondiging van een nieuwe samenwerking tussen de Snapdragon Pro Series, powered by ESL FACEIT Group, en MOONTON Games, de maker van MLBB. Deze samenwerking is erop gericht om het bereik van het ecosysteem van MLBB uit te breiden naar nieuwe gebieden, waaronder Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, via het Snapdragon Pro Series-platform.

Mobile Legends: Bang Bang is een free-to-play multiplayer online battle arena (MOBA)-game ontwikkeld door Moonton. Het bevat klassieke MOBA-gameplay met realtime 5 tegen 5 gevechten tegen echte spelers. Het spel bevat verschillende speltypen, zoals Classic, Ranked, Brawl en meer, met als hoofddoel het vernietigen van de basis van de tegenstander. Spelers kunnen kiezen uit verschillende helden, elk met unieke vaardigheden, en zijn ingedeeld in rollen als Tank, Fighter, Assassin, Mage, Marksman en Support. Teamwork en strategie zijn cruciaal om schade te blokkeren, de vijand onder controle te houden en teamgenoten te genezen om de overwinning veilig te stellen. Wedstrijden zijn ontworpen om snel te zijn, duren meestal zo’n 10 minuten, met de nadruk op actie en strategische diepgang. Het spel heeft een cosmetische economie met heldenskins en beschikt over een op gacha gebaseerd geldsysteem. Mobile Legends: Bang Bang heeft aan populariteit gewonnen, vooral in Zuidoost-Azië, en is een opvallende titel in de esports geworden.

Wereldwijd bereik en grotere prijzenpot

MLBB heeft al een sterke aanwezigheid in de esports arena, met het recente wereldkampioenschap met een piek van meer dan 5 miljoen kijkers, waarmee het de vierde meest bekeken esports competitie tot nu toe is. Voorheen was MLBB’s deelname aan de Snapdragon Pro Series beperkt tot Zuidoost-Azië, waar het aanzienlijk succes boekte met de LAN-finales van de game die meer dan een miljoen kijkers en een prijzengeld van $150.000 trokken.

Het nieuwe partnerschap zal MLBB niet alleen introduceren in nieuwe regio’s, maar ook de totale prijzenpot aanzienlijk verhogen tot $750.000, wat de schaal van de uitbreiding weerspiegelt[1][4][5]. Daarnaast zal de Snapdragon Pro Series nu een vrouwencompetitie hebben in de regio’s Azië-Pacific en Japan, met een speciale prijzenpot van $30.000.

Toewijding aan inclusie en nieuwe spelopties

Sam Braithwaite, Vice President Mobile Game Ecosystems bij ESL FACEIT Group, toonde zich enthousiast over de wereldwijde populariteit van MLBB en het groeipotentieel van deze samenwerking. Samen met MOONTON Games en Qualcomm Technologies is het team toegewijd aan het introduceren van nieuwe spelopties voor MLBB via de Snapdragon Pro Series en het bevorderen van inclusie binnen het spel.

Het MLBB-wereldkampioenschap

Het MLBB-wereldkampioenschap is een jaarlijks professioneel esports-toernooi waar teams van over de hele wereld strijden om de titel van wereldkampioen. Het meest recente kampioenschap, M5, trok meer dan 5 miljoen kijkers, wat een nieuw record voor de game betekende en de populariteit ervan in de esportsgemeenschap onderstreepte.

Conclusie

De samenwerking tussen de Snapdragon Pro Series en MOONTON Games is een belangrijke mijlpaal voor MLBB, die haar wereldwijde aanwezigheid wil uitbreiden en spelers over de hele wereld meer competitiemogelijkheden wil bieden. Met de grotere prijzenpot en de introductie van een vrouwencompetitie ziet de toekomst van MLBB esports er veelbelovend uit, met inclusiviteit en groei als kern.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *