April 20, 2024
CS 2 CS 2 Nieuws

StarLadder StarSeries maakt comeback in 2025

  • April 2, 2024
  • 4 min read
StarLadder StarSeries maakt comeback in 2025

In een belangrijke ontwikkeling voor de esports-community heeft StarLadder, de gerenommeerde organisator van esports-toernooien uit Oekraïne, zijn langverwachte terugkeer naar de Counter-Strike-scene aangekondigd. Het bedrijf gaat zijn legendarische merk StarSeries nieuw leven inblazen door vier topevenementen in Counter-Strike esports te organiseren in 2025 en 2026. Dit betekent een belangrijke comeback voor StarLadder in het Counter-Strike esports ecosysteem, vooral onder de nieuwe Counter-Strike 2 (CS2) vlag.

StarLadder’s StarSeries is sinds de oprichting in 2012 een hoeksteen in de Counter-Strike gemeenschap, met memorabele evenementen die teams als NAVI, ENCE en Fnatic tot kampioenen kroonden. Het laatste grootschalige CS:GO-evenement dat StarLadder organiseerde was de StarLadder Berlin Major in 2019, waarna het bedrijf zijn focus verlegde naar andere games. Met de komst van CS2 en de nieuwe licentieregels van Valve heeft StarLadder echter besloten om een grote terugkeer te maken.

De aankondiging komt in het kielzog van de nieuwe CS2-licentieregels van Valve, waardoor teams vanaf 2025 geen partnerschappen meer kunnen aangaan met toernooiorganisatoren om deel te nemen aan hun competities. Deze verandering, samen met een aanzienlijke toename van het aantal professionele teams, is door StarLadder genoemd als een belangrijke reden voor hun terugkeer naar het organiseren van Counter-Strike evenementen.

De vier aangekondigde StarSeries-toernooien zijn als volgt gepland:

  • Seizoen 19: 26 mei – 1 juni 2025
  • Seizoen 20: 12 september – 21 september 2025
  • Seizoen 21: 25 mei – 31 mei 2026
  • Seizoen 22: 11 september – 20 september 2026

Aan elk evenement zullen 16 teams deelnemen, met kwalificatietoernooien over de hele wereld om een gevarieerde en competitieve line-up te garanderen. De aanpak van StarLadder benadrukt de toewijding aan het promoten van wereldwijd talent en het bieden van een platform voor opkomende en gevestigde teams om hun vaardigheden te laten zien.

De terugkeer van StarLadder naar Counter-Strike komt op een moment dat het esports-landschap zich snel ontwikkelt, met verschillende toernooiorganisatoren, waaronder PGL, die hun eigen reeks evenementen onder de nieuwe CS2-banier aankondigen. Deze heropleving van de interesse in Counter-Strike toernooien zal naar verwachting zorgen voor een levendig en uitgebreid esports ecosysteem, dat een wereldwijd publiek aanspreekt en de ervaring van de kijker verbetert.

Terwijl de esportsgemeenschap reikhalzend uitkijkt naar de heropleving van de StarSeries van StarLadder, ziet de toekomst van Counter-Strike esports er rooskleuriger uit dan ooit. Met een continue stroom van CS2-actie op hoog niveau in het verschiet, kunnen fans en spelers zich verheugen op spannende competities en onvergetelijke momenten in de Counter-Strike geschiedenis.


Over ENCE

ENCE, oorspronkelijk bekend als ENCE eSports, is een prominente Finse esports-organisatie die in 2013 is opgericht. De organisatie heeft grote stappen gezet in het professionaliseren van de Finse esports scene, met als doel een duurzame winnende cultuur op te bouwen. ENCE is vooral bekend om zijn Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) team, dat aanzienlijke successen heeft geboekt op het internationale podium. De organisatie maakte een opmerkelijke comeback in Counter-Strike in april 2018 met een line-up die jonge en hongerige talenten combineerde en Finland terugbracht op de wereldwijde CS-kaart. In 2019 bereikte het CS:GO-team van ENCE de #2-positie in de officiële HLTV-teamranglijst, won het de BLAST Pro Series: Madrid 2019 en behaalde het de tweede plaats in verschillende prestigieuze toernooien, waaronder de IEM Katowice Major 2019 en DreamHack Masters Dallas 2019.

Naast CS:GO heeft ENCE zijn aanwezigheid in de esportswereld gediversifieerd door teams op te stellen in verschillende games, waaronder PUBG, Hearthstone, StarCraft II en League of Legends. De organisatie heeft zich ook gewaagd aan Rainbow Six Siege en maakte na een korte onderbreking in 2024 een terugkeer naar de game. ENCE’s toewijding aan uitmuntendheid wordt weerspiegeld in de totale winst, die meer dan 4 miljoen dollar bedraagt voor verschillende titels, met aanzienlijke bijdragen van de CS:GO- en StarCraft 2-roosters. De missie van de organisatie draait om het bevorderen van een winnende cultuur en het maken van een blijvende impact op het Finse esports-landschap.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *