July 18, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

T1 behaalt EWC LoL-titel met dramatische comeback tegen Top Esports

  • July 8, 2024
  • 2 min read
T1 behaalt EWC LoL-titel met dramatische comeback tegen Top Esports

In een spannende ontknoping van de inaugurele Esports World Cup overwon T1, onder leiding van de legendarische Lee “Faker” Sang-hyeok, een sterke uitdaging van Top Esports om de League of Legends kampioenstitel op te eisen. De Koreaanse reuzen vochten zich terug van een eerste verlies om drie opeenvolgende wedstrijden te winnen en zo een 3-1 overwinning te behalen in de best-of-five serie.

Top Esports, dat de LPL vertegenwoordigt, was goed op dreef en versloeg Gen.G en G2 in de eerdere rondes. Ze begonnen de finale met een dominante overwinning van 23 minuten, maar T1 hergroepeerde zich en toonde hun veerkracht om de volgende drie wedstrijden te winnen. Dit is T1’s tweede internationale League of Legends titel in evenveel jaren, na hun historische World Championship 2023 triomf.

Ondanks de spanning van de finale was het kijkersaantal van de Esports World Cup recordlaag, met slechts 1,1 miljoen fans die afstemden op de grote finale. Dit is het laagste aantal kijkers voor een internationaal League-evenement in meer dan vijf jaar, wat de uitdagingen van het toernooi op het gebied van format en promotie benadrukt.

De overwinning van T1 is een bewijs van hun ervaring en teamwork, want ze zijn al bijna drie jaar bij elkaar. Het vermogen van het team om zich aan te passen en onder druk te presteren bleek cruciaal voor hun comeback. Top Esports, bekend om hun hoge variantie, liet flitsen van schittering zien maar kwam uiteindelijk te kort.

De Esports World Cup heeft misschien niet de verwachte kijkcijfers gehaald, maar het heeft de weg vrijgemaakt voor de komende regionale competities en de langverwachte Worlds 2024. T1, Top Esports en de andere deelnemende teams zullen nu terugkeren naar hun respectieve competities en zich voorbereiden op het volgende grote internationale evenement.


Top Esports

Top Esports is een Chinese esportorganisatie die deelneemt aan de League of Legends Pro League (LPL). Het team werd op 21 december 2017 opgericht door het atletiekkledingbedrijf Topsports, heeft verschillende roosterwisselingen ondergaan en heeft veel succes geboekt, waaronder het winnen van de Mid-Season Cup en het eindigen als runners-up in de LPL-finale. Top Esports staat bekend om zijn sterke prestaties in de LPL en zijn deelname aan verschillende internationale toernooien.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *