June 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Team Falcons en AP.Bren gaan meerjarig partnerschap aan in Mobile Legends: Bang Bang

  • May 31, 2024
  • 3 min read
Team Falcons en AP.Bren gaan meerjarig partnerschap aan in Mobile Legends: Bang Bang

De Saoedi-Arabische esports-organisatie Team Falcons is officieel toegetreden tot de Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) door middel van een strategisch partnerschap met de Zuidoost-Aziatische krachtpatser AP.Bren. Deze meerjarige overeenkomst, die eerder in mei werd aangekondigd, heeft de aandacht getrokken te midden van soortgelijke stappen van andere prominente teams zoals Team Vitality, Fnatic en Team Liquid.

De samenwerking, die ook naamrechten omvat, zal het MPL Philippines team omdopen tot AP.Bren Falcons. Deze samenwerking omvat ook co-branding mogelijkheden zoals een aangepast shirt, een co-branded team logo, merchandising mogelijkheden en een nieuwe sociale media aanwezigheid voor het team.

Aws Bani Baker, Team Falcons’ MENA Esports General Manager, benadrukte het belang van de Esports World Cup 2024 om deze deal mogelijk te maken. Hij legde uit dat de samenwerking met AP.Bren zal bijdragen aan de punten van Team Falcons in het EWC Club Championship.

“Wij van Team Falcons hebben onze deelname aan verschillende titels onderzocht om ons gunstig te positioneren voor de Esports World Cup,” verklaarde Baker. “Na het evalueren van alle titels hebben we Mobile Legends: Bang Bang voor onze samenwerking. Jaime Cruz, Head of Esports MEA bij Moontoon Games, bracht ons in contact met prominente organisaties, wat leidde tot onze overeenkomst met AP.Bren en hun 2023 World Champion roster. We hebben het volste vertrouwen in hun prestaties voor EWC 2024 en toekomstige toernooien.”

De Esports World Cup, een toernooi met meerdere titels dat wordt gefinancierd door de overheid van Saoedi-Arabië, heeft te maken gehad met kritiek uit de gemeenschap vanwege de reputatie van het land op het gebied van mensenrechten. Desondanks belooft het een aanzienlijke prijzenpot van 60 miljoen dollar en trekt het een aantal van de grootste namen in esports aan.

Team Falcons is een van de 30 esports-organisaties die deelnemen aan het Club Support Program van de Esports World Cup Foundation, dat teams aanzienlijke financiële stimulansen biedt voor hun betrokkenheid. Deze steun is bedoeld om teams te helpen uit te breiden naar nieuwe titels. Organisaties als Guild Esports, NRG en TSM hebben na de aankondiging ook nieuwe teams gelanceerd.


Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang is een populaire multiplayer online battle arena (MOBA)-game ontwikkeld door Moonton voor iOS- en Android-apparaten. Het spel bevat realtime 5 tegen 5 gevechten waarin twee teams het tegen elkaar opnemen om elkaars basis te vernietigen. Spelers kunnen kiezen uit een breed scala aan helden, elk met unieke vaardigheden en rollen zoals Tanks, Mages, Marksmen, Assassins en Supports. Het spel legt de nadruk op teamwork en strategie, zonder pay-to-win-elementen, waardoor eerlijke competitie gegarandeerd is. Wedstrijden zijn ontworpen om snel te zijn, met 10-seconden matchmaking en 10-minuten gevechten, waardoor het toegankelijk is voor gaming onderweg. De game bevat ook functies zoals eenvoudige besturing, offline AI-hulp en regelmatige updates met nieuwe helden en evenementen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *