April 20, 2024
Uncategorized

Team Heretics vernieuwt line-up voor komende LEC Spring Split

  • March 7, 2024
  • 3 min read
Team Heretics vernieuwt line-up voor komende LEC Spring Split

Nu de League of Legends European Championship (LEC) Spring Split 2024 nadert, heeft Team Heretics een verrassende aankondiging gedaan die rimpelingen door de esports-community heeft veroorzaakt. Het team heeft besloten om hun mid laner Luka “Perkz” Perković op de bank te zetten, een zet die tot veel discussie heeft geleid onder fans en analisten.

Team Heretics achtergrond geschiedenis

Team Heretics is een Spaanse esportsorganisatie die in augustus 2016 werd opgericht door YouTube-gebruiker Jorge “Goorgo” Orejudo. Het team kwam in 2017 voor het eerst uit in de League of Legends-scene en deed mee aan de Spaanse Challenger Series en de LVP Superliga Second Division met een Spaanse line-up. Na een korte samenwerking met G2 Esports in 2019 om een academieteam te runnen, maakte Team Heretics in 2022 een belangrijke terugkeer in League of Legends door een eerste divisieslot te bemachtigen in de LVP Superliga. Ze hadden een sterke start in de Spring split, maar misten de play-offs. Ze verbeterden zich echter in de zomersplit, bemachtigden de tweede plaats voor de play-offs en wonnen uiteindelijk de European Masters-titel.

In 2023 deed Team Heretics mee aan het League of Legends European Championship (LEC) nadat ze het LEC-slot hadden overgenomen van Misfits Gaming. Ze bouwden hun team opnieuw op voor het LEC, met alleen Jackspektra van het oorspronkelijke roster en nieuwe spelers, waaronder Shunsuke “Evi” Murase, Marcin “Jankos” Jankowski, Lee “Ruby” Sol-min en Mertai “Mersa” Sari. Ondanks een middelmatige prestatie in het reguliere seizoen slaagden ze er niet in om overwinningen te boeken in de groepsfasen en werden ze uitgeschakeld in de Winter Split. Ze eindigden de Spring Split met een 3-6 record en misten de play-offs.

Rosterwijzigingen

Team Heretics heeft bevestigd dat Perkz wordt vervangen door Artur “Zwyroo” Trojan, een 25-jarige met een belangrijke professionele achtergrond buiten het LEC. Daarnaast heeft het team Adrian “Trymbi” Trybus geïntroduceerd als hun nieuwe supportspeler, die Norman “Kaiser” Kaiser opvolgt na de wintersplitsing.

Reactie van de gemeenschap

De beslissing om Perkz, een speler met een lange geschiedenis in League of Legends, op de bank te zetten is met gemengde reacties ontvangen. Marc “Caedrel” Lamont, een voormalige LEC-speler, heeft zijn bezorgdheid geuit over de beslissing, vooral gezien Perkz’ korte tijd bij het team en zijn minder goede prestaties met een KDA van 2,7. Team Heretics eindigde zevende in de basisseries met een record van 4-5 tijdens de Winter Split, en hun playoff-run werd ingekort na verliezen tegen Team BDS en SK Gaming.

Vooruitkijken

Met Zwyroo in het middenveld is het afwachten hoe zijn ervaring zich zal vertalen in het LEC en of hij kan samenwerken met het bestaande team om hun stand te verbeteren. De toevoeging van Trymbi zal naar verwachting ook een nieuwe dynamiek in het team brengen, met zijn uitgebreide ervaring in de LoL-scene.

De volgende wedstrijd van Team Heretics tegen Team Vitality op 9 maart wordt een belangrijke test voor hun nieuwe opstelling en strategische richting. De esports-community zal nauwlettend in de gaten houden of deze veranderingen het team naar meer succes kunnen leiden in de zeer competitieve LEC-omgeving.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *