April 23, 2024
eSports eSports Nieuws

Team Liquid verbetert betrokkenheid van fans door Sui Blockchain-samenwerking

  • February 22, 2024
  • 4 min read
Team Liquid verbetert betrokkenheid van fans door Sui Blockchain-samenwerking

Geschiedenis

Team Liquid is een wereldwijd erkende esport-organisatie die in 2000 in Nederland is ontstaan als StarCraft-clan. Opgericht door Victor “Nazgul” Goossens, is het uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en gerespecteerde entiteiten in competitieve gaming. Team Liquid richtte zich aanvankelijk op StarCraft: Brood War, breidde Team Liquid uit naar StarCraft II met de release van de game in 2010 en is sindsdien actief in meerdere esports-titels, waaronder Dota 2, League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive.

De organisatie maakte een belangrijke stap in januari 2015 door te fuseren met Team Curse, waardoor het bereik en het rooster werden uitgebreid onder de vlag van Team Liquid. Deze fusie markeerde een cruciaal moment in de geschiedenis van Team Liquid, waardoor het een grotere aanwezigheid kon krijgen in verschillende competitieve scènes. Team Liquid staat bekend om zijn prestaties in deze titels, met name het winnen van The International 2017 in Dota 2, het winnen van de Intel Grand Slam Season 2 in CS:GO en het claimen van vier LCS Splits in League of Legends.

Naast het competitieve succes zet Team Liquid zich in voor een wereldwijde community die creativiteit, meesterschap en vriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Met meer dan 250 collega’s en drie wereldwijde vestigingen in Los Angeles, Utrecht en São Paulo wil de organisatie een leidende rol spelen in de esportscultuur en competitief gamen. Het beheert ook Liquipedia, de grootste gamingwiki, die dient als een cruciale bron voor de gaminggemeenschap.

Team Liquid, een prominente kracht in de wereldwijde esports-arena, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Mysten Labs, de makers achter het web3-infrastructuurplatform Sui. Deze samenwerking zal een revolutie teweegbrengen in het loyaliteitsprogramma voor fans van Team Liquid, door het te voorzien van de innovatieve mogelijkheden van blockchaintechnologie om diepere banden tussen fans, spelers en teams te bevorderen.

De evolutie van betrokkenheid van fans

Het bestaande loyaliteitsprogramma voor fans van Team Liquid, Liquid+, was een op punten gebaseerd systeem dat exclusieve content en wedstrijdschema’s bood om de fanbase aan zich te binden. Het ontbrak echter aan een cruciaal element van digitaal eigendom, en dat is waar de Sui blockchain om de hoek komt kijken. Door de integratie met Sui kunnen fans unieke digitale verzamelobjecten verdienen, die ze kunnen gebruiken om hun avatars aan te passen en extra beloningen vrij te spelen, waardoor de fanervaring wordt verbeterd met een gevoel van eigendom en investering.

Web3 en Esports: Een synergetische relatie

De samenwerking is niet de eerste keer dat Team Liquid zich op web3-gaming stort; in november 2023 werkten ze al samen met NFT-autobattler Illuvium. Deze stap maakt deel uit van een bredere strategie om web3-technologie te integreren in het ecosysteem van esports en fans unieke mogelijkheden te bieden voor digitale verzamelobjecten, beloningen en spelervaringen.

Sui, ontwikkeld door Mysten Labs, is een gedecentraliseerde, proof of stake blockchain ontworpen voor schaalbaarheid en efficiëntie. Het objectgeoriënteerde model ondersteunt parallelle uitvoering, subseconde finaliteit en rijke on-chain activa, waardoor het een ideaal platform is voor digitaal eigendom dat snel, privé, veilig en toegankelijk is.

De toekomst van Esports met Team Liquid en Sui

De samenwerking tussen Team Liquid en Mysten Labs is meer dan alleen een revisie van het loyaliteitsprogramma. Het is een verbintenis om web3-technologie te gebruiken om de ervaring van esportsfans te verbeteren. De samenwerking zal zich ook uitstrekken tot marketing- en groei-initiatieven om wedstrijden op het Sui-platform te ondersteunen, waaronder het maken van content, evenementen en gesponsorde streams.

Evan Cheng, medeoprichter en CEO van Mysten Labs, benadrukt de passie van esports-fans en het potentieel van deze samenwerking om betere verbindingen te creëren binnen de game-community. Door zich te richten op een ervaring waarin de speler centraal staat, wil Sui fans kennis laten maken met een nieuw tijdperk van gaming waarin hun plezier en betrokkenheid centraal staan.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *